Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Aktuális

Fourtissimo – crossover zenei kavalkád magyar slágerekkel

Fourtissimo - Fourtissimo – crossover zenei kavalkád magyar slágerekkel

A különleges crossover kvartett tagjai 5-6 évesen kezdték zenei pályafutásukat, és a zenekaron kívül is egy családot alkotnak. A három fiúból és egy lányból álló kvartett tagjai testvérek,. Pályájukat Prima Primissima díjjal is elismerték. Az Éljen a Magyar c. kiadvány klasszikus slágereket felvonultató, igazi virtuóz anyag. Február 17-én ezt élőben is hallhatjuk Vác főterén.

Zenéjükben keverednek a komoly- és a könnyűzenei hatások, a klasszikus darabokat napjaink divatos hangzásvilágában adják elő. Legújabb repertoárjukban olyan zenei alkotások kaptak helyet, amelyeket Magyarország vagy valamilyen módon a magyarság ihletett, így például J. Brahms: I. Magyar táncok, Johann Strauss: Éljen a magyar, de nem maradhattak ki más szerzők virtuóz művei sem, mint W. A. Mozart Török Indulója, vagy G. A. Rossini A sevillai borbélyának nyitánya – mindez persze hamisítatlan Fourtissimo-stílusban.

Fourtissimo - Fourtissimo – crossover zenei kavalkád magyar slágerekkel

Az együttes tagjai egyetlen műfaj remekeit sem szeretnék kihagyni repertoárjukból, hitvallásuk: minden stílusban otthon lenni és alkotni. A kvartettel országszerte találkozhatunk, és már készülőben egy vadiúj Fourtissimo zenei anyag is, amely nyártól CD formájában lesz kapható.

stanley

2012. 01. 31. 19:54

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Fourtissimo – crossover zenei kavalkád magyar slágerekkel cikk képei
Fourtissimo - Fourtissimo – crossover zenei kavalkád magyar slágerekkelFourtissimo - Fourtissimo – crossover zenei kavalkád magyar slágerekkel