Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Aktuális

Egyszerűen csak Kimnowak

Kimnowak - Egyszerűen csak Kimnowak

A Kimnowak a legutóbbi albuma óta(Lepkegyűjtő;1999) keveset hallatott magáról. A szünet alatt Pribil György gitáros megjelentett egy lemezt Equus nevű zenekarával (Játszma; 2000, Partizan Records), valamint Földes Lászlóval illetve a Hobo Blues Band-del koncertezett és készített lemezt. (Csavargók tízparancsolata; Gyöngy a sárban).

Novák Péter folyamatosan részt vett színházi munkákban; színészként és koreográfusként, valamint televíziózott. Cserhalmi Györggyel pedig közös lemezt készítettek (Eklektikon; 2000, Partizan Records). Nagy Gergelynek novelláskötete jelent meg (Adjatok egy pontot;2001, Palatinus könyvkiadó). Új, részben zenei témájú kisregényét, a Basszus! című szöveget az Élet és Irodalom közölte folytatásokban. Nyíri Sándor pedig számos lemezen közreműködött hangmérnökként, többek között Presser Gábor, az LGT és a Quimby albumain is.

Kimnowak - Egyszerűen csak Kimnowak

Kimnowak:

Novák Péter - ének
Pribil György - gitár
Nagy Gergely - basszusgitár
Nyíri Sándor - dob, samplerek
Sárik Péter - billentyűs hangszerek
Babos Károly - ütőhangszerek

Diszkográfia:

Tűz van, babám! (1994)
Fekete zaj (1995)
Gyémánt (1996) cd single
Égésföld (1997) színházi kísérőzene
Ringasd el magad / Ide doki kell (1997) koncertfelvételek és más anyagok
Utcazene (1997)
Hellósziaszevasz (1997) cd single
Lepkegyűjtő (1999)
Nem lakik itt senki (1999) cd single
Ne félj (2000) cd single
Tartós slágerek! (2001) válogatás+1 új dallal
Kimnowak: tíz év, új lemez, új kiadó

A Tom-Tom Records és a Kimnowak örömmel tudatja: a 2003-ban tízéves zenekar új lemeze ez év májusában jelenik meg, a Tom-Tom gondozásában.

A Kimnowak a régi, a billentyűs régi-új

A Kimnowak alapfelállása változatlan: Novák Péter-ének; Pribil György-gitár; Nagy Gergely-basszusgitár.
Az új album régi közreműködőkkel készül: Nyíri Sándor (dob, programozás, samplerek) és Babos Károly (ütőhangszerek) mellé visszatér Sárik Péter billentyűs is. A jazz-zenekarokból ismert zenész a korábban a Kimnowak-ban meghatározó, s ma a Kispál és a Borz-ban játszó Dióssy D. Ákos állandó „váltótársa” volt. A mostani lesz az első Kimnowak lemez, amelyen közreműködik.

Új kiadó, avagy el a multiktól!

Négy stúdióalbum, számos single, egy koncertlemez, egy színházi zenét tartalmazó és egy válogatáslemez után a Kimnowak zenekar új kiadót talált. A Sony Music-tól a szerződés lejártával elköszöntek, s új albumukat a Tom-Tom Records-nál készítik.

Multicégtől tehát egy kis kiadó felé lép a zenekar, mert úgy érzik, itt több figyelmet kap a készülő lemez. A Tom-Tom stúdiójában rögzítik az anyagot, Nyíri Sándor hangmérnöki munkája mellett.
A stúdiómunka novemberben kezdődött.

Az új lemez megjelenése előtt két válogatás-albumra is felkerültek Kimnowak dalok. Az egyik a már megjelent Való Világ album, amelyen a Nem lakik itt senki című dal kapott helyet. A másik, a megjelenés előtt álló Hunderground című válogatás, amelyen a hazai progresszív zene élvonala szerepel. Itt a Kimnowak a Szür-reality show című számmal képviselteti magát, amely az új album egyik dala lesz.

A zene vadonatúj!

A Sony Music-nál megjelent Tartós slágerek! című Kimnowak válogatáson és a Zöld Pardon válogatásalbumán már helyet kapott egy új felvétel, az Életjel, amely némileg jelzi, merre mozdul a zenekar. Az új dalok folyamatosan készültek 2002-ben, s több is van, mint amennyit egy lemezre szán a zenekar.
A Ház munkacímű lemezen várhatóan tizenkét dal kap majd helyet; egy kivételével Pribil György és Novák Péter írták a dalokat.
A Kimnowak a lemezhez kapcsolódóan egy internetes projekt beindítását is tervezi, amely a „házilag” készülő zenék és webes munkák szabad fóruma kíván lenni.
A zenekar az év elejétől a koncertszínpadokra is visszatért, állandó klubot készül indítani Budapesten, és egyetemi-főiskolai helyszíneket érintő fellépéssorozatot kezd. A 2003-as tervekben egy nagy, tízéves születésnapi koncert is szerepel.
Április végétől, május végéig az Est Média által szervezett EST INVÁZIÓ keretében országos turnén vesznek részt 12 nagyváros érintésével.

www.kimnowak.hu

kárpátidia

2004. 05. 22.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

kárpátidia 2003. 05. 22. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?
Vendég 2004. 08. 24. 0:00
A PÉTERNEK EGY NAGY BAJA VAN SOK SOK SOK ÉS MÉG SEM ELÉG!!!!! NEM KÉPERNYÖRE VALO! MINDIG KOSZOS ZSIROS HATÁST GERJESZT...........
Vendég 2004. 11. 11. 14:58
A Novák egy baromi jó jelenség és nagy tehetsége van ahhoz hogy előadásai alkalmával ,,megérintse az embereket" adjon valami pluszt. Örülök,hogy vannak még ilyenek.....
Vendég 2004. 12. 19. 9:05
én szeretem a Novákot.
Vendég 2006. 03. 12. 7:49
Novák Péter nagyon tehetséges, szuggesztív művész. Zenészként és énekesként különösen kiválik a sok tehetségtelen műsztár közül, de műsorvezetőként is hiteles. Szimpatikus az érzékenysége, a következetessége, az őszintesége.

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

További hozzászólások »

Egyszerűen csak Kimnowak cikk képei
Kimnowak - Egyszerűen csak KimnowakKimnowak - Egyszerűen csak Kimnowak