Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Aktuális

ROCK YOUR BODY - MOBY KONCERT BUDAPEST ARÉNA

Moby - ROCK YOUR BODY - MOBY KONCERT BUDAPEST ARÉNA

20030618 2035 cet --- A vérkeringésbe került. Közel tíz nap. Tíz nap kellett ahhoz, hogy a szervezet fokozatosan feldolgozzon. Hogy értelmünk alig feldolgozzon. Olyan mély hangja van, olyan magas, hogy már emberfeletti. Maga a megtestesült willendorfi vénusz. Ujjait nyalogatja, melleit simogatja, aztán folyamatosan azért könyörög a közönségből kiszemelt férfiszemeknek: call me --- call me --- call me.

Diane. Bár minek bemutatni, azonban kiváltképp nehéz visszaadni egy leginkább hallani-, látnivaló, írásban szinte visszaadhatatlan Moby koncertet. Belekezdve is túl sejtelmes, túl emfatikus, de ami ennél nyilvánvalóbb, gyóntatószékbe való.
Egyszerű is lehetne: felment zenekarával Moby a színpadra » eufória I., aztán lement » eufória második epizód, a közönség pedig haza » eufória+merevgörcs harmadik és utolsó felvonás.
Filmszakadás.
Az összes agyonhallgatott dal száguld az arcba, így visszagondolva a tudattartalom sem enged, muszáj nélkül, az egyszerűség jegyében.
20:35
Már jó ideje fekete pólós, egykaptafára válogatott roadok szaladgálnak dobverőkkel, vezetékekkel és mikrofonnal fel-alá a színpadon, mire nagy nehezen kezdjük elhinni: MOBY csak itt, csak most és csak nekünk tényleg koncertet fog adni.
Egyre nagyobb a sürgés, kigyúlnak a színes fények, majd végre felcsendül egy favorit dallam, amiből a Natural Bluesra ismerünk; Moby hirtelen felrohan a színpadra, s várhatóan mintha a Backstreet Boys közönségének sikítótanfolyamán vettek volna részt a Moby fanok, a magas cén túl adják kedvencük és egymás tudtára: úristen, tényleg Ő az!
Alig eszmélet, máris nyakban landolva premier plánban a színpad, az összes zenésszel együtt. Moby face to face csukott szemmel: ’Oh, Lordy’. A háttérben a sejtelmet tartván, megnevezés nélkül hófehér öltönyben csokibőr dj nyomja (sajnos nincs benne a telefonkönyvben), főleg Diane kisugárzása, hangja miatt tapad az összes tekintet.
A hangosítás tökéletes, kimeríti az etalon fogalmát.
Mobytól elmaradhatatlan mosolygós ’Fenk jú’ követ minden dalt, a humor és az igazságérzet a szokásos, különben is, aki nem tudná: ’Bush is idióta’.
Közbeni és utólagos teljes megszeppenés az eklektikától, ami végig jellemző a koncertre; Moby annyira sokszínűen állította össze a saját korszakaira legjellemzőbb dalokat ebben a másfél órában - amit egyébként egy közel negyedórás technoblokk zárt -, hogy még jobban megerősített minket abban, ez A KONCERT volt.

Moby - ROCK YOUR BODY - MOBY KONCERT BUDAPEST ARÉNA

purplesmith®kárpátidia

kárpátidia

2003. 07. 07.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

kárpátidia 2003. 07. 07. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?
Vendég 2003. 07. 10. 0:00
a véleményt osztom, naaaaaaaaagyon jó koncert volt minden tekintetben!!!!
Vendég 2005. 05. 24. 13:45
Ő énekli a fifa 2001 bemutatójának a zenélyét.
Vendég 2005. 11. 08. 21:25
Mi az, hogy 'zenélyét'????Hülye vagy? Talán inkább :zenéjét!Nem?
Vendég 2006. 03. 14. 18:15
A legjobb zene, ami csak létezik!!!

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

További hozzászólások »

ROCK YOUR BODY - MOBY KONCERT BUDAPEST ARÉNA cikk képei
Moby - ROCK YOUR BODY - MOBY KONCERT BUDAPEST ARÉNAMoby - ROCK YOUR BODY - MOBY KONCERT BUDAPEST ARÉNA