Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Aktuális

Morcheeba SZIGET 2003

Morcheeba - Morcheeba SZIGET 2003

A két évvel ezelőtti Morcheeba koncertet csak hírből hallottam, viszont abból kiindulva, hogy elég vegyes véleményeket váltott ki, mindenképp kiváncsi voltam, mit produkálnak idén. Valószínűleg ezzel nem lehettem egyedül, mert a harmadik dalra annyi ember gyűlt össze, mint előző két nap egy koncertre sem, és ha át akartam jutni az egyik oldalról a másikra, nem tudtam kikerülni a TÖMEGET.

Persze péntek este aki tehette végképp eljött, pláne ha a nap is kisüt; nincs több sárdagonya.

Tehát megemésztettem, hogy sehonnan sem fogok rendesen látni, így maradtam középen, a jól bevált helyen. A koncert egy nagyon lassú blokkal indult, halk is volt, és Aszfaltbetyár Harsányi Levente is belebeszélt a Pörgéspont Caféból, de persze hamar rendeződtek a körülmények. Bevallom, kb. a hatodik dal után én bizony meguntam a koncertet. Egyszerűen nem jött át a zene hangulata.
A dalok vészesen kezdtek egymásra hasonlítani, bár az énekesnő, Skye Edwards képzett hangját öröm volt hallgatni, mégis a nagyszinpadon úgy éreztem, elveszett minden, amitől ez igazán jó koncert lehetett volna. Persze értem, hogy is jönnének épp a közép-európai szervezők ahhoz, hogy benyomorítsák ezt a zenekart valami sátorba, és biztos egy csomóan nem fértek volna be, amiből lett volna galiba rendesen, de ennek ellenére nem volt annyira élvezhető és hangulatos ez a koncert nagyszínpadon, bár lehet hogy ez a fesztivál koncertjeikre általában igaz. Utolsó dalként felcsendült a Rome wasn't built in a day, még az is a szinpadhoz tódult, aki épp evett, ivott, a sziget legtuttibb koktéljaira várt a Pörgéspont Caféban, vagy csendesen szemlélődött leghátul.

Morcheeba - Morcheeba SZIGET 2003

Aztán elköszöntek, kedvesek voltak, a közönség pedig ismét vegyes érzelmekkel hagyta el a nagyszínpadot.

purplesmith

2003. 08. 08.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

purplesmith 2003. 08. 08. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?
Vendég 2003. 08. 18. 0:00
a cikk yó,de nem egészen értek vele egyet,de ezt most nincs időm kifejteni,báár akkor miért írok....)!! na mind1!! imádom a Morcheebát!!!!
Vendég 2003. 09. 11. 0:00
Hello! Nekem is vegyes érzelmeim voltak.Ráadásul az egyik gitáros nem is volt ott.CDn sokkal jobban lehet élvezni a Morcsi finomságait,mint élőben talán ezért volt csalódás kicsit.Igaz volt egy két ütős dal a koncerten(get along,undress,,és a rome..)Már előre odamentem az első sorokba a Neo után így egész közelről élvezhettem hál istennek.Skye fantasztikus énekes,és ugyanilyen show(wo)man is.Ő mentette meg a bulit.Végig mosolygott,és bíztatta a közönséget.Nagyon szexi volt a piros estélyiszerű ruhában.A gitáros még foggal,vagy nyelvvel is pengetett egy kis ideig :) a Charango szerintem az egyik legjobb lemez az utóbbi évtizedben,kár ,hogy élőben ez nem jön le.
Vendég 2003. 12. 22. 0:00
Zsoly vagyok. A MORCHEEBA a legjobb zene a világon. Állandóan azt halgatom. Érsekvadkertre üzenem Dósa Marci-nak minél hamarabb írja meg nekem az új CD-jüket!!!!!!!!!!!
Vendég 2005. 09. 18. 12:13
nagyon ott van a szeren a zenekar szoval teljesen el vagyok ragadtatva

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

További hozzászólások »

Morcheeba SZIGET 2003 cikk képei
Morcheeba - Morcheeba SZIGET 2003Morcheeba - Morcheeba SZIGET 2003