Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Aktuális

MAHASZ >< MP3

MAHASZ - MAHASZ >< MP3

A napokban több internetes letöltő oldalt szólított fel a MAHASZ, azok zenei állományainak törlésére. Mostantól mind az illegális fizetős, mind a pusztán rajongásból készített, non-profit jellegű oldalakat is figyelemmel kísérik a jogvédő szervek.

Az ezzel foglalkozó fórumok izzanak a dühödt hozzászólásoktól: Miért ilyen drága a CD. Ha olcsóbb lenne, többen megvennék az eredetit. Amiért a letöltések száma jelentősen nőtt, a CD-k ára is felszökött. Most akkor mi volt előbb? A drága CD, vagy a letöltés? A lényeg, hogy a legújabb zenék védelmére jobban oda kell figyelni, főleg a kereskedelmi mennyiségben hamisítókra, vagy épp az olyan jogtalan, internetes oldalakra, akik pénzért teszik lehetővé a zenék letöltését. Ennek felszámolását tűzte ki most célul a MAHASZ. Lassan felnő egy generáció, akinek szinte természetes, hogy a zene az internetről jön. Így ez kissé megkésett akció, de reméljük eredményes lesz. A másik oldal, a zenefogyasztók sérelme is jogosan merül fel, hogy egy néhány száz forintos CD-ből hogy lesz 3-6000 Ft? Ilyen árak mellett a hanglemez piac tovább fog szűkülni. Megfizethetőbb árak kellenek! Pusztán a jogok védelmezése nem fog eredményhez vezetni, a jog ugyanis sokkal lassabban követi az illegális lehetőségeket. Felmerül még egy kérdés: a régi, vagy ritkaságnak számító zenékre is vontakozik e a szigorítás? Ha egy olyan zenéhez juthatunk hozzá az internet segítségével, amit máshonnan esélyünk sem lenne beszerezni, vajon az milyen jogi kategóriába tartozik? Azt hiszem van és lesz is még mit rágódni ezen a kérdésen...

Gab

2003. 12. 14.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Gab 2003. 12. 02. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?
Vendég 2003. 12. 05. 0:00
az, hogy vége a cd-s zeneiparnak, a mahasz költözhet ki a drága székházából
Vendég 2003. 12. 06. 0:00
sőt a havi 4-500 ezer ft-os fizetésükért aggódnak igazán! leszarják a másolást. előbb tegyék lehetővé, hogy MINDEN dal beszerezhető legyen, mondjuk úgy mint pár 100 km-re innen, ráadásul olyan áron. hogy lehet az, hogy pl a szomszédos Ausztriában 10-13 euros áron kapható az az újdonság CD, ami ide 6000 ft-ért, és kb. három hónap múlva ér???!!!ráadásul az ottani átlag 1500-2000 eurós fizetést még csak nem is számítom... na erre mit válaszol a kedves MAHASZ?
Vendég 2003. 12. 06. 0:00
NaNe
Vendég 2003. 12. 09. 0:00
A MAHASZ elmehet a picsába!!!

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

További hozzászólások »

MAHASZ >< MP3 cikk képei
MAHASZ - MAHASZ >< MP3