Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Aktuális

Magyarországon a Uriah Heep

Uriah Heep - Magyarországon a Uriah Heep

30 millió eladott album, 3000 kocert a világ több mint 40 országában – emberi ésszel szinte felfoghatatlan, de a Uriah Heep ezt már mind maga mögött tudhatja. Őket nem az eladási statisztikáik miatt tartják számon a rocktörténelem legnagyobbjai között.

Öt, ősszülő 50-es éveiben járó karakteres ember, csordultig energiával, kísérletezési vággyal. A fehérszakállas ördögök február 23-án, a Petőfi Csarnokban adnak fergetegesnek ígérkező koncertet a nosztalgiázni vágyó műkedvelőknek és kiéhezett magyar ős-hippiknek egyaránt.

A brit Uriah Heep még 1969-ben jött létre, azóta többször átalakult, de dinamizmusuk csöppet sem soványodott, az Idő amely mögöttük áll, a közel 34 év során tökéletesre csiszolta Heep lehengerlő, energikus, ugyanakkor hajrázós zenéjét. A Deep Purple-lel a Black Sabbath-tal és a Led Zeppelinnel meghatározó kortársai voltak egymásnak, örlődve a kábítószerek és a harapós lemezkiadók világának vasmarkában, ami a fennállás évei alatt komoly próbatételek ellé állították többek között a Heep-et is. Az 1982-es mélypont óta - amelyet a zenekar akkori két legjelentősebb tagjának Gary Thainnek és David Byronnak az elvesztése okozott- a zenekar pályafutása 22 éve ível felfelé, Mick Box Green doktort megszégyenítő újraélesztő munkájának köszönhetően. Mindezt miért? Talán, hogy a legendás együttes 1988-ban történelmi pillanathoz érjenek, olyat vigyen véghez, ami még Napóleonnak sem sikerült: meghódítsa Moszkvát. Az elzarándokolt rajongók ismét visszatértek a csapathoz, hogy még egyszer megpróbálják azt, ami korábban nem sikerült. Újra elültessék fiatalkoruk szellemének virágzó bokrát lekükben. A botanikai turné 2004-ben hazánkat is elérte.
A kritikusok évek óta csak a nyelvüket élezik rajtuk, hogy hol hallani róluk, hol semmi hír. Értsük meg szegény firkászokat -kiket a gyakorlatiasság gondolata, már születésekor messziről elkerül- nem tudják mit jelent az alkotói korszak nyugodt magánya. Bármily meglepő: a jó zenéhez nagy ritkán ihlet sem árt.

Uriah Heep - Magyarországon a Uriah Heep

Box-ék a mai napig rendületlenül haladnak az örökkévalóság elérése felé, maguk alá gyűrik a pénzhajhász világ elvárásait, nemtőrődömségüket dinamikus eredeti rockzenével palástolva. Csapongó életük most Magyarországra sodorta őket, hogy átadjanak valamit a jelennek a múlt lelekes, őszinte világából.

Megj.: Felhívnám mindenki figyelmét, hogy jegyeket csak elővételben esélyes venni, mert rajongók hadai előreláthatóan igen hamar ostrom alá fogják venni a jegyirodák mosolygós eladóit, ezzel komolyan igénybevéve arcizmaik ellenálló képességét.

Ferenczi Attila

2004. 02. 15.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Ferenczi Attila 2004. 02. 15. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?
Vendég 2004. 07. 20. 0:00
1980-ban már volt egy Uriah Heep koncert PÉCSETT!!,nagy kuriózum volt.Én ott voltam. Szuper volt!
Vendég 2004. 11. 11. 19:55
Mondhat bárki bármit, David Byron nélkül nem az igazi a Heep, Ken Hansleyről, gary thainről nem is beszélve ...
Vendég 2004. 11. 27. 17:10
Idén én is ott voltam debrecenbe a koncerten és nagyon tetszett! Azóta én is heep rajongó lettem! Olyan élmény volt amit nem felejtek el soha!!!
Vendég 2005. 03. 11. 20:47
Sajnos én egyik koncertjükön sem voltam. David Byron valóban sokat jelentett nekik, nekünk is. Sok volt a változás, de számomra örök nosztalgia továbbra is.

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

További hozzászólások »

Magyarországon a Uriah Heep cikk képei
Uriah Heep - Magyarországon a Uriah HeepUriah Heep - Magyarországon a Uriah Heep