Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Aktuális

eMusic - Vásárolj dalokat a Net-en!

Emusic - eMusic - Vásárolj dalokat a Net-en!

Május 17-től indítja útjára portálunk „testvérpárja”, az eMusic hazánk legelső zenei online boltját, ahol legális úton tölthetitek le kedvenceitek aktuális slágereit vagy a régmúlt örökzöldjeit.

Hazánkban egyedülálló vállalkozásként május 17-én indul el az első legális online zenebolt, az eMusic.

Mint a statisztikákból is láthatjuk, a nemzetközi lemezeladások az elmúlt tíz évben rohamosan csökkentek, ami köszönhető elsősorban a mesterségesen magas lemezáraknak, valamint a technika gyors fejlődésének, a házi CD-írásnak, és az Internet elterjedésével az illegális zenei letöltő oldalak megjelenésének. Ez ellen folytatott ádáz küzdelem során az elmúlt időszakban több befektetői csoport, ezen belül is főleg számítástechnikai cégek (pl. Apple) döntöttek úgy, hogy olyan zenei letöltő oldalakat, webáruházakat indítanak el, ahol legális úton MP3 formátumban nyílik lehetőség dalok megvásárlására. Hiába volt nagyobb a kezdetek kezdetén a kételkedők tábora, az elmúlt időszak alatt bebizonyosodott, működőképes a vállalkozás, napi több milliós letöltéssel büszkélkedhetnek az online zeneáruházak üzemeltetői. A zenész szakma és a kiadók is rövid időn belül ráébredtek arra, hogy a jelenlegi kilátástalan helyzetben ez mutathat egyfajta kiutat a zeneipar számára.

Hazánkban, sőt Közép-Kelet-Európában eddig még ehhez hasonló webáruház elindításába senki nem fogott, így nyugodtan mondhatjuk, hogy május 17-én történelmet írunk a hazai zeneiparban, hiszen legelsőként mutatkozhat be az eMusic zeneáruháza. Az eMusic ötlete portálunk, a music.hu – magyar zenei portál tulajdonosainak fejéből pattant ki közel másfél évvel ezelőtt. Az ötlet a Microsoft-nak, mint támogatónak és az ötletgazdák küzdelmes munkájának köszönhetően napokon belül megvalósulhat, a magyar közönségnek ezáltal lehetősége nyílik online dalvásárlásra.

Az eMusic az eddigi zenei online áruházakkal szemben nem MP3, hanem egy jóval jobb minőségű és kisebb méretű hangfájlban, ún. WMA formátumban fogja árusítani a dalokat. A WMA nem lesz alkalmas fájlcserére, köszönhető a Microsoft digitális jogkezelő technológiájának, amely ezen a webáruházban lesz a régióban elsőként megvalósítva. A fájlban található kulcs teszi jogtisztává a WMA formátumú dalokat, ezáltal lehet majd igazolni, hogy a dal legális úton került megvásárlásra. A zeneáruház elindulásakor első körben a magyar előadóművészek, zenekarok zenei produktumainak jelentős része kerül majd árusításra. Az áruház létrehozóinak legfontosabb célja, hogy a teljes hazai zenei repertoár felkerüljön a webáruházba, amelyet idővel természetesen külföldi előadók aktuális slágerei is követni fognak. A dalokat az ígéretek szerint „baráti áron” kívánják árusítani, a pontos összegről még nem tudunk beszámolni, erről mi is csak május 17-én fogunk értesülni. A vásárlásra eleinte bankkártyával, emelt díjas hívással és SMS-el, a későbbiekben pedig egy telefonkártyához hasonló feltöltő kártyával lesz lehetősége a nagyközönségnek.

A további részletek hamarosan, pontosabban május 17-én mindenki számára nyilvánvalóvá válhat, ha az eMusic oldalát (www.emusic.hu) felkeresi.

fkriszta

2004. 04. 29.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

fkriszta 2004. 04. 29. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?
2004. 04. 30. 0:00
Végre! Csak gratulálni tudok a dologhoz. Már itt volt az ideje. Drukkolok, hogy a zeneletöltési szolgáltatás sikeres legyen.
Vendég 2004. 04. 30. 0:00
Mindenképp jo az ötlet csak ne legyen drága.Pl jo lesz a diszkosoknak lehet jogtiszta zenéjük jo minőségben.Csak tartok töle hogy jo magyar szokás szerint majd olcsobb lesz az usa vagy nyugat europai oldalakrol tölteni,hogy miért?Mert itt ez a szokás:)
Vendég 2004. 05. 01. 0:00
Csak annyi kérdés a webáruházban csak könnyűzene lesz elérhető, vagy várható komolyzene is?
Pet 2004. 05. 06. 0:00
Csak a kiadókon múlik, milyen zenét lesznek hajlandóak Internetes forgalmazásra átadni. Ők úgy tűnik, egyenlőre nem tartják jó piacnak a netet. Az árakról csak annyit, hogy amíg usa-ban a letöltések után szinte 0 jogdíjat kell fizetni, nálunk ez brutálisan magas, így ha valaki legálisan szeretne zenét árulnia, akkor fizetnie kell :( Emiatt is van az, hogy innen nem is lehet vásárolni pl. egy usa áruházban.

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

További hozzászólások »

eMusic - Vásárolj dalokat a Net-en! cikk képei
Emusic - eMusic - Vásárolj dalokat a Net-en!