Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Aktuális

Ősszel ABBA Mánia Budapesten is!

Abba - Ősszel ABBA Mánia Budapesten is!

Tavaly a publikum valóságos hadjáratot indított az ABBA MANIA ellen. Összesen több mint 250.000 jegy kelt el, több mint 200 előadásra. A legendás kölni csarnok kétszer is megtelt (kb. 8000 látogató) és tomboló partit varázsoltak az arénába.

A közönség elismerése és a pozitív kritikák következményeként a sikersorozat 2004-ben is folytatódik – az ABBA láz nem csökken és a rajongók száma egyre csak nő. Nem csoda, hogy 1981-ben a rajongók millióinak dőlt össze a világ, amikor Agnetha Faltskag, Björn Ulvaeus, Benny Andersson és Anni-Frid “Frida” Lyngstadt – azaz az ABBA – a világ talán legsikeresebb csapata feloszlott. 18 sláger-kislemez (ebből 6 listavezető Angliában) több mint 350 millió eladott lemez – rajongói hisztéria jellemezte a 4 svéd útját, feloszlásukkal űrt hagyva a zenei világban. De most a glamour-pop, a csillogó világ fülbemászó, felejthetetlen slágerei, mint a „Mamma Mia”, a „Dancing Queen” vagy a „Money, money, money” újra felélesztik a legendát. Az ABBA MANIA a legjobb ABBA koncert az eredeti óta.

Abba - Ősszel ABBA Mánia Budapesten is!

A négy éves előkészület alatt a legendás svéd kultusz-zenekar utolsó részleteivel is számoltak: gondosan tanulmányozták a hangszerelést, a fellépőruhákat, a koreográfiákat, rendkívül részlethű a színpad- és fénytechnika is. Mindebben megszámlálhatatlan videó, fotó valamint lemezborító segítette a produkció tagjait. A londoni Westend-et 2002-ben kb. 5 hónapon keresztül, nyűgözte le az ABBA MANIA, a Strand színházban. A következő lépés Európa meghódítása volt. A 14 napos müncheni turné is igazolta az ABBA világ varázsát. A Süddeutsche Zeitung szerint “eredetibb az eredetinél”, a müncheni TZ szerint “az érzékek showja”.

Az ABBA MANIA vitathatatlan sikere az autentikus hangzáson alapul – egészen Agnetha svéd akcentusáig - a kosztümök utolsó gombja is, az előadók gesztusai is, mind-mind az autentikus hangzást, megjelentést tükrözik. A zenei csillogás, magas talpú cipők, forgószínpad, Benny szikrázó fehér elektromos zongorája, a csillogó forgó diszkó-gömb és a fülbemászó dallamok, mint a „Mamma Mia”, „Waterloo”, vagy a „Dancing Queen” szórakoztatja a közönséget. A svéd kultusz-zenekar valamikor egy egész generáció életérzését alakította – ma az ABBA MANIA-n keresztül élhetjük át ugyanezt.

Október 18-án, 19-én, a Budapest Kongresszusi Központba érkezik a nagy ABBA happening. 21 világsláger az ABBA óta a legjobb ABBA koncerten.

Jónap Tamás

2004. 10. 08.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Jónap Tamás 2004. 06. 08. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?
Vendég 2004. 06. 08. 0:00
Ki a faszt erdekli az Abba!?
Vendég 2004. 06. 29. 0:00
Ha nem érdekel, akkor ne olvasd.Egyébként több ABBAfan van mit gondolnád...
Vendég 2004. 08. 06. 0:00
Nekem nagyon tetszik, nivósnak találtam.
Vendég 2004. 08. 27. 0:00
Csukd be a szemed és hallgasd, a világ egyik legcsodálatosabb zenéjét adják! Szivesen fogadnám koncertjük dvd lemezét!

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

További hozzászólások »

Ősszel ABBA Mánia Budapesten is! cikk képei
Abba - Ősszel ABBA Mánia Budapesten is!Abba - Ősszel ABBA Mánia Budapesten is!