Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Aktuális

Egy fiatal tehetség: SID

SID - Egy fiatal tehetség: SID

SID először május 25-én mutatkozott be a nagyközönség előtt az A38-as hajón tartott rendezvény keretein belül. Első maxija, Nap felé címmel már több rádió frekvenciáin is hallható, a dalhoz készült videoklipet pedig már a VIVA TV is rendszeresen játsza.

Ha azt érezzük, hogy valami úgy történt, ahogy történnie kellett, magyarázatunk mégsincs rá; nincs szabály, ami azt mondaná:
"ennek így kellett lennie", akkor az a valami azt is megsúgja, azt is jelentheti, hogy ez ellen az erő ellen nincs értelme küzdenünk. Indulni kell!
...hogy merre? Te is tudod...

• Ha tudjuk, hogy merre...

A nyughatatlan emberi szellem örökös víziója megközelíteni azt, amiről valójában tudjuk: lehetetlen. Hogy a cél elérése motivál ilyenkor, vagy a szabadságérzet, ami megadatik a lehetetlennel éppen dacoló lélek számára, talán mindegy is. A lényeg az, hogy felfogjuk miről döntünk az indulás pillanatában, hiszen erről az útról nincs visszatérés, ahogy tulajdonképpen választás sincs. Indulni kell!

• Ha tudjuk, hogy hová...

Sid mióta megszületett énekel, így az indulás nem nevezhető hirtelennek, vagy váratlannak, de a szándék, hogy dalait a nagyközönség elé tárja most érlelődött meg újra. A fiatalkori első próbálkozások gyorsan a zeneelmélet felé terelték érdeklődését, így a gitár rövidesen az élete része lett. Sid első formációja a Planet volt, amely a köztudatba kerülését megelőzően személyes okok miatt felbomlott. Ez a törés évekig tartott. Zene nélküli, "kizárólag üzleti évek" következtek, majd -ahogy az lenni szokott- egy találkozás, egy alkotótárs, olyan sorok, szavak, melyek megihletnek egy zenészt, és végül: új dalok. Dalok, melyek újra tudatosítják az egész körforgás értelmét: Indulni kell!

• Ha tudjuk, hogy hogyan...

Sid produkciója mindenképpen érdekes színfolt lesz a magyar könnyűzenei palettán. Ha Őt magát kérdezzük művészetének eredőjéről, akkor gyorsan szóba kerül a U2 és Bono Vox, majd biztosan eljutunk a Coldplay-hez is, de érdekessége éppen ennyire múlik a színvonalán, és "mélységén" is. Nyugodtan kijelenthetjük, hogy a hangzás világszínvonalú, de az alkotó erő nem veszik el ebben, hiszen nem elég tudni, hogy hogyan, azt is érezni kell, hogy mit. Amikor a már alakuló zenei formákhoz megszületnek a gondolatok és összeáll az egység, akkor érezzük. Indulni kell!

• Ha tudjuk, hogy mikor...

Az indulás pillanata nem várat tovább magára, de vajon elég-e egy pillanat ahhoz, hogy valami úgy működjön, ahogyan az alkotó képzelet megálmodta? Sok szempontból igen, hiszen a Napfelé című szám és klipje, abból a végleges gondolatból jelent egy hangulatot, egy benyomást, amely mégsem teljesedhet ki ennyiben, hiszen a világ is akkor tárul ki ha több szemszögből megismerjük. Sid albuma, amely ezt a lehetőséget hivatott megadni a tervek szerint szeptemberben jelenik meg. Reményeink szerint ezt a komolyabb bemutatkozást koncerttel is emlékezetesebbé tehetjük. Tehát mélyebb benyomásokat, közelebbi "ismerettséget" a szeptemberben megjelenő album és a lemezbemutató koncert ígér, de addig is hallható, és klipen látható az első dal, a Napfelé, hiszen ha mindent végiggondoltunk nincs más hátra: Indulni kell!

fkriszta

2004. 07. 26.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

fkriszta 2004. 06. 14. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?
Vendég 2004. 06. 20. 0:00
Láttam a klippet, igazán fantasztikus zene, mind a szöveg, mind a zene.. Érződik rajta a U2, Coldplay szeretete. Külföldön is megállná a helyét.
Vendég 2004. 06. 21. 0:00
Nagyon jó látni, hogy újra van valami egészséges zenei szinfolt. Nagyon szorítok neki!
Vendég 2004. 06. 21. 0:00
a cikkhez annyi, hogy az első pár sort kivéve nem te írtad...
Vendég 2004. 06. 22. 0:00
A cikkről nincs véleményem, viszont a pasiról és a zenéről annál inkább.... :) Harjá! Nyomassátok a klipet!!

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

További hozzászólások »

Egy fiatal tehetség: SID cikk képei
SID - Egy fiatal tehetség: SID