Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Aktuális

Boney M. Fantastic show Budapesten

Boney M - Boney M. Fantastic show Budapesten

A legendás csapat többször járt nálunk, pár évvel ezelőtt Győrben léptek fel, legutóbb pedig Debrecenben adtak nem mindennapi koncertet a virág karnevál kapcsán.

A Boney M. nem csupán a 70-es és 80-as évek egyetlen igazi diszkó kultusz együttese volt, de továbbra is a teljes diszkó korszak eleven legendájaként él. A csapat - eredetileg a szövegíró és producer, Frank Farian alapította Németországban - egyike volt a diszkózenét játszó pop együtteseknek, amely a hetvenes évek végétől a nyolcvanas évek elejéig uralta az európai slágerlistákat, máig is emlékezetes slágerek sorozatával. Farian a táncos pop divat szerint formálta meg négytagú együttesét, Liz Mitchell fantasztikus énekhangjával, amely ellenállhatatlannak bizonyult a rádióban, a táncparketten és a házibulizók körében. A BONEY M. eredeti és egyetlen vezető énekese Jamaikában született és 11 éves korában költözött Londonba. Világéletében hivatásos énekes akart lenni, és édesanyja hitének és támogatásának segítségével végül elérte őt a szerencse; még titkárnőként dolgozott, amikor egy ügynök felhívta őt és vezető szerepet ajánlott neki a „Hair” musicalben. Liz elfogadta az ajánlatot és Berlinbe költözött, ahol három évig lakott. Ez után kezdett eredeti célján dolgozni, hogy bevonuljon a zenei üzletbe. Liz éppen Londonban dolgozott egy lemezfelvételen, amikor felkérték, hogy csatlakozzon egy új együtteshez, a Boney M.-hez. Ez a szerep indította el nemzetközi énekesi karrierjét, és a többi már történelem.

Boney M - Boney M. Fantastic show Budapesten

A slágergyártó együttes

A csapat számos slágert tudhat magáénak. Az együttes nyolc első helyezést ért el az európai slágerlistákon a következő dalokkal: Daddy Cool, Sunny, Ma Baker, Belfast, Rivers Of Babylon, Brown Girl In The Ring, Rasputin, Mary's Boy Child. A Boney M. dalainak sikerén kívül, az együttes három első helyezést is elért albumaival az európai piacon: Take The Heat Off Me, Nightflight To Venus, Love For Sale.

A koncert

2003-ban a Boney M., Liz Mitchell szereplésével, még mindig hatalmas tömegeket vonzó fenomenális élő koncertet jelent Európa szerte. A show épp oly látványos, mint mindig, és a Boney M. jelenleg is koncerttermekben, gálákon, szabadtéri koncerteken és fesztiválokon lép fel szerte a világon. A népszerű együttes legutóbb a debreceni virág karneválon lépett fel.

Legújabb koncertjük Budapesten lesz, a szervezők tájékoztatása szerint egy fergeteges showt ígér a csapat.

Boney M. Fantastic Live Show
Időpont: 2004. szeptember 26. Vasárnap 20.30
Helyszín: Budapest Kongresszusi Központ
A belépőjegyek minden ismert jegyirodában kaphatók.

Jónap Tamás

2004. 09. 25.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Jónap Tamás 2004. 08. 31. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkrol?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Boney M. Fantastic show Budapesten cikk képei
Boney M - Boney M. Fantastic show BudapestenBoney M - Boney M. Fantastic show Budapesten