Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Aktuális

Negyedszer a Puskás Stadionban az Omega

Omega - Negyedszer a Puskás Stadionban az Omega

Szeptember 18-án, a magyar rocktörténetben egyedülálló módon negyedszer lép fel a Puskás Stadionban az Omega. A negyvenkét éve működő legendás csapat tagjai (Benkő László, Debreczeni Ferenc, Kóbor János, Mihály Tamás, Molnár György) három órás élő koncertet ad.

A koncerturné fő szervezője a Vivamédia Holding (a hír bizonyosan sok képernyő előtt ülő rajongónál a meglepettség kapkodó lihegését váltotta ki), a produkcióhoz fő támogatóként a Borsodi Sörgyár csatlakozott (ld.: az üvegcímkéket és dobozokat – hogy legyen mivel egyből lehűteni felfokozott izgalmunkat). A nem túl életképesnek tartott turné elsöprő sikert aratott. Az elmúlt hónapban egy igen kimerítő turnét tudhat magának az Omega mindent túlélt zenekara: Zalaegerszegen, Békéscsabán, Nyíregyházán, Győrben, Miskolcon, Debrecenben, Pécsett, majd a Sláger Rádió rendezvényén, Szegeden telt ház fogadta őket.

Omega - Negyedszer a Puskás Stadionban az Omega

Pécsen a rajongók külön meglepetéssel kedveskedtek. A Ballada a fegyverkovács fiáról című dalban négyezer (!) gyertya szelíden pislákoló fénye gyulladt ki. A szervezett amatőr pirotechnikai produkció a helyi klub tagjainak szorgalmát dicséri. Az általános lelkesedést taéán a www.omega.hu közel 700.000-es átogatottsága mutatja a legjobban. A Napot hoztam, csillagot című turnéról egyébként több mint kétszáz publikáció, újságcikk, rádió- és tévéműsor született, és lassan a csapból is ők folynak (bárcsak így lenne), hiszen minden nagyobb tévé és rádió (no meg persze mi is) ontja a frissebbnél frissebb híreket, és koncertdátumokat.

Omega - Negyedszer a Puskás Stadionban az Omega

A már említett Omega honlap egyik különleges szolgáltatása az Omega Rádió, amely lehetővé teszi, hogy a zenekar rendkívüli méretű életművének valamennyi Magyar nyelvű dalát meghallgathassák a rajongók a Trombitás Fréditől az Egy életre szól-ig.

Fontos hír, hogy a napokban fog megjelenni az RTL Klub és a Viva Média Holding közös gondozásában egy koncert DVD, melyet a turné debreceni állomásán készült, első osztályú kepi- és hangminőségben, emellett egy 2005/2006-os falinaptár (fotók ugyancsak a turnén születtek), és egy 64 oldalas sztorizós, rengeteg érdekességgel tarkított kiskönyv is, amely szintén a 2004-es országjárásnak állít emléket. A standard szvenír tárgyak kedvelői sem maradnak kielégítetlenek, kapható bögre (kakónak), póló, sapka, sál (fázás ellen), kendő (takarni, amit kell) és tanga is (késő estére). A Puskás Stadionban 16 helyen árusítják majd ezeket. Az Omega életművét öt, egyenként
három CD-t tartalmazó díszdobozban adják ki.

Omega - Negyedszer a Puskás Stadionban az Omega

Az Omega a szeptember 18-i, szombati koncert előtt ahol támogatóként már a Szerencsejáték Rt.-t is köszönthetjük , lehetővé teszi a rajongók és a sajtó számára, hogy megtekintsék, hogyan épül a roppant méretű színpad, majd délután három órától kezdődő szabad és ingyenes program során
az együttes dedikálja is a most megjelent kiadványokat.

Puskás Ferenc Stadion állapota alighanem kifogásolható, az aréna felső karéjába az Omega-koncerten sem mehetnek fel a nézők. A szükséget a zenekar rekordkísérletté transzformálja át: a színpadot a régi kormánypáholy oldalára tervezi, megalkotva minden idők legnagyobb Magyar színpadát szinte a teljes futópálya hosszában.

A legfontosabb: a jegyek… A szeptember 18-i koncertre kiemelkedő az érdeklődés. Már több mint tízezer jegy fogyott el a jelenleg harmincezres befogadóképességű helyszínre. Bilétákat a Ticket Expressnél, a Tourinform irodákban, a bevásárlóközpontokban és a postahivatalokban vásárolhatnak az érdeklődők.

Főbb infók mégegyszer:
Helyszín: Budapest – Puskás Ferenc Stadion (Stadionok metrómegálló)
Időpont: 2004. szeptember 18. (szombat)

Ferenczi Attila

2004. 09. 10.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Ferenczi Attila 2004. 09. 10. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?
Vendég 2004. 09. 12. 0:00
Látom, egy "C" kategóriás "rockzenekar" valagát nyalni, azt tudod. De hogy Herbie Hancock nem "Hurby", Ella Fitzgerald pedig nem "Fidgerald", ahhoz már kevés vagy. Hogy silány ízlésed van, az egy dolog, teszek rá magasról, de legalább egy picikét értenél a zenéhez, mutatnál némi tiszteletet a nagyok iránt, vagy legalább csinálnál egy fact checkinget, ha már zenei portálra "írsz"! "Bárcsak így lenne" - de nincs így.
Ferenczi Attila 2004. 09. 13. 0:00
:)
Vendég 2004. 09. 14. 0:00
Szerintem ez nem :), hanem :-(.
Vendég 2004. 09. 21. 0:00
Guest! Persze én is azt mondom, sokkal gusztusosabb Fitzgerald pláne Hancock valagát nyalni ugye?!! Teoretikus a kérés, de szeretném őkelméket látni egy olyan koncerten, amit az OMEGÁTÓL láthattunk mi 35 ezren, szegény csóringer magyarok.

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

További hozzászólások »

Negyedszer a Puskás Stadionban az Omega cikk képei
Omega - Negyedszer a Puskás Stadionban az OmegaOmega - Negyedszer a Puskás Stadionban az OmegaOmega - Negyedszer a Puskás Stadionban az OmegaOmega - Negyedszer a Puskás Stadionban az OmegaOmega - Negyedszer a Puskás Stadionban az Omega