Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Aktuális

Öt koncert – Öt ország – Egy nemzet

Periferic Records - Öt koncert – Öt ország – Egy nemzet

A Periferic Records felhívására példaértékű megmozdulás veszi idén kezdetét, melynek célja a hazai kultúra eljuttatása határon túli társainkhoz, kapcsolatteremtés az egymástól távol élő neves muzsikusok között. A „Határon túli magyarok zenéje” koncertsorozat és a kapcsolódó CD adományozás november 16-ával indul útjára, így Budapesten túl több határon túli városba is eljut majd.

A kiadó megalakulása óta irányelvének tekinti a nemzeten belüli kapcsolatok életben tartását, hidat képezve a kárpátaljai, erdélyi, vajdasági, felvidéki és a kárpát-medencei magyarság zenéi között. 2001 óta hívnak zenészeket a környező országokból, koncerteket, fesztiválokat szerveznek, így jutottak el a „Határon túli magyarok zenéje” koncertsorozat megvalósításáig, melynek első állomása (egyben ünnepinyitókoncertje) 2005. november 16-án a Thália Színház-ban kerül megrendezésre, melyet a téli hónapokban négy további követ Révkomáromban, Beregszászon, Kolozsvárott és Szabadkán.

A Periferic Records egyben felkért több hazai független kiadót, hogy kisebb nagyobb lemez-adományokkal támogassák a négy város református könyvtárait. Ennek eredményeképpen több mint 60 kiadótól vagy zenésztől éreztek felajánlások, összesen 450 CD-ről, ami összértékét tekintve 6-7 millió forintot tesz ki a négy könyvtárra vonatkozólag. A kulturális szempontból pénzben nem márhető adományokat az egyes koncertek alkalmával adja át Böszörményi Gergely a Periferic Records igazgatója a városok részére.

„Az ellenszolgáltatás nélküli felajánlás célja az, hogy a Felvidéken, Kárpátalján, Erdélyben és a Vajdaságban élő magyarokhoz eljusson az anyaországban hanghordozón megjelent zenei kultúra, valamint az, hogy e térségek kölcsönösen bemutatkozási lehetőséget biztosítsanak egymás művészeinek ünnepi koncertek és fesztiválok szervezésével.”

Thália Színházban 2005. november 16.
Bánffy György színművész
Kormorán
Vujicsics + Söndörgő
Bástya Citerazenekar + Agócs Gergely (Felvidék)
PÁL Lajos és zenekara (Kárpátalja)
Kerekes + Demeter Erika (Sepsiszentgyörgy) + Tímár testvérek (Gyimes)
Bakos Árpád (Vajdaság).

A Periferic Records ezúton kér mindenkit, hogy lehetősége szerint támogassa az eseménysorozat és az adományozás sikeres megvalósítását pénzadományokkal vagy támogatójegyek vásárlásával.
(Stereo Kft – 1114 Budapest, Bartók Béla út 59. – MKB 10300002-20353245-00003285)

Támogató jegyek 15.000,- Ft-os áron a Stereo Kft címén rendelhetők.
Hagyományos belépőjegyek 2000,- Ft-os áron kaphatók a Thália Színház (1065 Bp. Nagymező u.22-24.) pénztárában és a Stereo Kft címén.

Ferenczi Attila

2005. 11. 01.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Ferenczi Attila 2005. 11. 01. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Öt koncert – Öt ország – Egy nemzet cikk képei
Periferic Records - Öt koncert – Öt ország – Egy nemzet