Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Aktuális

Dual Disc: A gyártástechnológia apró öröme

Egyéb - Dual Disc: A gyártástechnológia apró öröme

Mi is a DualDisc? A DualDisc két oldalas lemez, melynek audio és DVD oldala lehetővé teszi a művész számára, hogy új lehetőségeket felhasználva alkosson audio, video és számítógépes tartalmakat - és mindezt 1 darab, kétoldalas lemezen tegye hozzáférhetővé.

Mi található a DualDisc-en?
Az egyik oldalon a teljes CD audio album kap helyet. A másik oldalon a DVD tartalom található. Ezen kaphat helyet az album még jobb hangminőségben, 5.1-es surround sound, zenés videók, a művésszel készített interjúk, a színfalak mögött készített felvételek, dokumentumfilmek, fotógalériák, dalszövegek, számítógépes felhasználásra alkalmas dal-fájlok és internet linkek. Mindez a művésztől függ.

Mivel semmilyen új berendezésre nincs szükség a lemez lejátszásához, lévén hogy gyakorlatilag egy egybegyúrt CD és DVD lemezről van szó, ezért nyilvánvalóan ezen régi-új szabvány nem más célt hivatott elérni, minthogy a megcsappant hanghordozó eladásokat kicsit megfékezze, ugyanis ezt a formátumot valószínűleg hosszabb távon sem lehet majd egy az egyben másolni, és ez ösztönzőleg hathat, hogy egy ilyen lemezt eredetiben szerezzem be a kedves hallgatóság.

Az egésznek a kulcsmondata már az imént el is hangzott! Minden a művésztől függ! Kiegészítve azzal, hogy a művész általában sok mindent szeretne, ha erre meg van a megfelelő anyagi kerete. Ha lesz elegendő bónusz anyag, lesz kapacitás és pénz, hogy egy lemezt pl. 5.1-es hangzásban is feltegyenek egy ilyen hanghordozóra, akkor lesz piaca a DualDisc-nek.

A Sony szabadalmát már több saját, SonyBMG-s kiadványukkal is promotálják:
AC/DC - Back In Black, Aerosmith - Rockin' The Joint, Britney Spears - In The Zone, Bruce Springsteen - Devils & Dust, David Bowie - Reality, Destiny's Child - #1's, Eros Ramazzotti - Calma Apparente, Good Charlotte - The Chronicles Of Life And Death, Incubus - A Crow Left Of The Murder, Judas Priest - Angel Of Retribution, Miles Davis - Kind Of Blue, Ozzy Osbourne - Under Covers, Shakira - Fijación Oral Vol. 1 és Oral Fixation Vol.2, System Of A Down - Hypnotize, Ricky Martin - Life

Gab

2005. 11. 24.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Gab 2005. 11. 24. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Dual Disc: A gyártástechnológia apró öröme cikk képei
Egyéb - Dual Disc: A gyártástechnológia apró öröme