Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Aktuális

Alma és Böszörményi Gyula találkozása

Alma - Alma és Böszörményi Gyula találkozása

November végén került a boltokba Kerekalma mesék címmel Böszörményi Gyula mesekönyve, melynek alapjául az Alma együttes által megzenésített Weöres Sándor, Kányádi Sándor, Szalai Borbála versei szolgáltak.

„Egyet mondok, de az kerek…” – így kezdődnek Böszörményi Gyula fabulái a Kerekalma mesék című kötetben, melyek alapjait az Alma együttes – többek közt – Gazdag Erzsi, Kányádi Sándor, Szalai Borbála és Weöres Sándor verseinek megzenésített dalai adták. A Gergő-kötetekkel, illetve a Zsófi-könyvekkel az ifjúság körében komoly népszerűségre szert tevő író bámulatosan rövid, és röviden: bámulatos történeteket kanyarított a költemények nyomán, s akárcsak a zenés változatoknál, itt sem vész el az eredeti irodalmi mű, hanem kiegészül, ahogy Böszörményi is utal rá: kerekebb lesz! Az Alma együttes vezetője, Buda Gábor festette illusztrációkban gazdag könyv – a húsz mesén túl – tartalmazza az Alma együttes Téli alma, nyári alma CD-jét is, ezzel is hozzájárulva a gyerkőcös családok közös programjainak sokszínűségéhez.

Alma - Alma és Böszörményi Gyula találkozása

A közel 10 éve működő Alma zenekar a klasszikus és kortárs költők gyermekverseinek megzenésítésére, népszerűsítésére törekszik. Móra Ferenctől Zelk Zoltánon át Weöres Sándorig számos neves költőnk gyerekverseit öntötték már dalba. De emellett több zenei produkció is öregbítette a zenekar nevét: Jégvirág címmel Kányádi Sándor meséiből, verseiből zenés színdarabot írtak, "Szerelem a bölcsőtől a sírig" egész estés zenés verskoncertet adtak Kálloy Molnár Péter színművész közreműködésével, de számos irodalmi estet szerveztek többek között Halász Judittal, Lukács Sándorral vagy Hegedűs D. Gézával. Alma-klubjuk immár új helyszínen, a Művészetek Palotájában várja majd az érdeklődőket minden hónap 3. vasárnapján a 2006-os évben.

2005. 12. 03.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

fkriszta 2005. 12. 03. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?
Vendég 2005. 12. 29. 17:21
kik ezek????????????? (de most komolyan!)
ildikó 2006. 02. 22. 14:37
ez egy átverés,mert ez nem az alma eggyüttes,esetleg csak az almás pite a kedvencük!HIHIHIHIHIHi
Vendég 2006. 06. 03. 23:02
ma hallottam őket Pécsett és szuper aranyosak voltak!
Vendég 2007. 08. 23. 19:02
nem ismerem oket

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

További hozzászólások »

Alma és Böszörményi Gyula találkozása cikk képei
Alma - Alma és Böszörményi Gyula találkozásaAlma - Alma és Böszörményi Gyula találkozása