Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Aktuális

Régi-új arc: Létray Ákos

Létray Ákos - Régi-új arc: Létray Ákos

"A háttérből a reflektorfénybe". Akár ez is lehetne az alcíme Létray Ákos bemutatkozó kislemezének, hiszen rengeteg hazai sláger fűződik a fiatal, rendkívül tehetséges zeneszerző nevéhez.

Ákos zenészcsaládból származik, zenei általános iskolába járt, ahol 10 évesen kezdett zongorázni. A konzervatórium elvégzése után óriási megtiszteltetésben volt része, hiszen felvették az amerikai Berkley College Of Music-ra, ami a világ egyik leghíresebb zeneiskolája. Fiatalkori kedvencei közé Paul McCartney és a Mezzoforte tartozik, azonban első dalát Whitney Houston hatására írta. Ez a dal volt a "Túl kevés a szó", mely Császár Előd előadásában lett országos sláger. És innentől nem volt megállás, olyan dalok fűződnek a nevéhez, mint a "Mondd, hány évig kell várnom még" Bery előadásában, Zsédenyi Adrienn sikerdala a "Mennem kell tovább" valamint Király Linda legnagyobb hazai slágere, az "És mégis".

Az előadók, zenész kollégák, pályatársak unszolására végre Ákos is elérkezettnek látta az időt arra, hogy saját nevével, saját dalaival a nagyközönség elé lépjen. És hogy milyen srác is valójában Létray Ákos? Egy bohém, érzékeny, humoros, jó értelemben vett exhibicionista, aki most saját szerzeményeit, saját előadásában szeretné a nagy nyilvánosság előtt bemutatni. Imádja a divatot, a divatvilágot, nem véletlen, hogy több párizsi divatbemutatón is fotózott korábban. Igazi művész, aki nem teljesen két lábbal áll a földön.

A bemutatkozó albumon található dalok jó értelemben vett, slágeres, mai popdalok, melyek a szabadságról, őszinte szerelemről, vágyakról szólnak. A nagylemezt felvezető maxi a "Mondd, látom még őt valaha", melyhez finom képi világú videó is készült, mely hamarosan a zenei csatornákon is látható lesz.

Jónap Tamás

2006. 01. 28.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Jónap Tamás 2006. 01. 28. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?
Vendég 2006. 02. 05. 6:44
Nagyon tisztességes a cikk, Ákos a fiatal Bartók Béllára hasonlít. Remélljük, legalább olyan tehetséges. Gáspár Imre, Dunakeszi
Vendég 2006. 02. 11. 18:49
Fani Sikerült egy tehetséges embert megismernem általad.
Vendég 2006. 02. 27. 19:03
:)nahát.ákos egy régi expasim.ez vicces:)de azért hajrá!!
Vendég 2006. 03. 06. 21:48
Imádom!!!!!!

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

További hozzászólások »

Régi-új arc: Létray Ákos cikk képei
Létray Ákos - Régi-új arc: Létray Ákos