Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Aktuális

Budapest Paradé: még több újdonsággal

Budapest Parádé - Budapest Paradé: még több újdonsággal

Új arculattal és a korábbinál is változatosabb programokkal várja látogatóit az Új Budapest Parádé. Augusztus 26-án – „három az egyben” - Parádé, Karnevál és Fesztivál szórakoztatja majd a várhatóan félmilliós tömeget.

A főváros hivatalos nyárzáró karneválja – a korábbi kamionos felvonulást egyéb színes eseményekkel kibővítő – megújult programkínálatával, a hazai kulturális-, szórakoztató élet széles keresztmetszetét mutatja majd be. Az Új Budapest Parádé hivatalos afterpartija, a Parádé Bónusz, idén is a Népstadion-kertbe várja az érdeklődőket.

Görkori Parádé
Augusztus utolsó szombatján, kora délután, egy a fél várost keresztülszelő Görkori Parádé nyitja meg az eseményt. A görkoris felvonulókat pontban délben az Újpesti Rakpartra várják a szervezők, s a menet a Rakpart – Roosevelt tér – József Attila utca – Erzsébet tér – Andrássy út útvonalon gurul végig, egészen a Hősök teréig. A Műjégpályán este 9-ig görkoris bemutatók, félcsövek és görkori diszkó várja a gurulókat.

Még több karnevál!
14 óra után az Oktogonon indul a Budapest Parádé karneváli szakasza. A karneváli hangulatot színes és látványos felvonulások biztosítják, ahol természetesen a zene és a tánc a főszereplő. A világhírű Brazilectro Sound System kamionját - az eseményre hónapok óta készülő - 100 fős tánccsoport kíséri majd. A látványos menet minden tagja – százkarú színes polipként – egyenként 100 színes lufit visel majd. A felvonulásra több szamba-iskola is látványos bemutatóval készül, de lesznek itt óriásbábok és itt látható majd egyszerre a legtöbb gólyalábas is. A tavaly Japánban, az Aichi-ban megrendezett expón debütált cseh Continuo Színház óriási papírmadarakkal és hangszerekkel érkezik Budapestre. Olaszország képviseletében 50 profi zászlódobáló vonul végig az Andrássy úton, hogy útközben látványos bemutatókkal kápráztassák el a résztevőket. A harmincméteres kínai sárkány, a capoeira-bemutató és a zsonglőr-felvonulás mellett, a Budapest Parádé Karneváljára verbuválódott százfős ütő-együttes az út során számos, a hétköznapokban használatos tárgyat szólaltat majd meg. Miután a karneváli menet a Hősök terére érkezik, a helyszínen 17 órakor látványos körülmények között tízezer léggömb száll majd a magasba.

Még több Parádé – világsztárokkal
A fél 3 után az Erzsébet térről induló kamionos konvojban különböző médiumok, és számos klub vesz rész aktívan. A felvonulás magas színvonala érdekében a szervezők a jelentkező kamionok közül azokat hívták meg, melyek a legtartalmasabb és leglátványosabb programokkal vonulnak fel. A kamionokon 100-nál is több DJ pakolja a lemezeket. A szinte teljesnek mondható hazai élmezőny mellett – az éjszakai Budapest Parádé Bónusz fellépői közül - igazi világsztárok szettjeit is hallhatja majd a közönség, jó néhány műfajban. Jelen lesz többek Jeff Mills, a Budapest Parádé Bónuszon többször sikeresen szerepelt DJ Rush, Pulsedriver, Dj Lee, míg a tört ütemek kedvelői LTJ Bukem és MC Conrad vendégszereplését élvezhetik. Sokak örömére a népszerű havi program, a Baar Pult és a Hyperspace is kamionnal vesz részt a Parádén, és az idei évben először Szeged városa is képviseli magát az eseményen.

Még több fesztivál
A Felvonulási Téren a jó hangulatot a kamionok mellett több színpad programja is fokozza. Bár a nagyszínpadok programja még korántsem teljes, az már biztosra vehető, hogy találkozhatunk majd az Asian Dub Foundation és az Anima Sound System produkciójával, valamint Yonderboi élő koncertjével.

Záróbuli
Este 9-től hajnalig idén is a Népstadionkert ad otthont a Budapest Parádé hivatalos záróeseményének. A négy csarnokban, egy időben zajló elektronikus megafesztivál számos kuriózummal várja a látogatókat. A Parádén is bemutatkozó nemzetközi sztárok - Darren Emerson, Jeff Mills, DJ Rush, Pulsedriver, Dj Lee, LTJ Bukem és MC Conrad – mellett itt lesz majd Satoshi Tomie, The Advent, Jack De Marseille, Felipe, Alberto Visi és sokan mások, nem beszélve a hazai sztárokról, köztük Náksi vs. Brunner, Hot X, Budai, Newl, Kühl, Slam JR és Sterbinszky.

Jónap Tamás

2006. 08. 26.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Jónap Tamás 2006. 08. 20. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?
kr 2006. 08. 20. 22:33
nagyon szimpatikus
TELEPRAP 2006. 08. 23. 10:39
NÁKSI FEAT MARI?HIHI :) HALLJÁTOK SRÁCOK,ENGEM EZ KAJAKRA NEM ÉRDEKEL.

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Budapest Paradé: még több újdonsággal cikk képei
Budapest Parádé - Budapest Paradé: még több újdonsággal