Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Aktuális

A SONGO zenebolt megnyílt Magyarországon

Emusic - A SONGO zenebolt megnyílt Magyarországon

SONGO márkanéven közép-európai internetes zeneáruház nyílik - elsőként Magyarországon - a nemzetközi és magyar kiadók szinte teljes zenei kínálatával. A www.songo.hu weboldalon dalonként 199 forinttól közel félmillió zeneszám között válogathatnak a vásárlók.

Immár a negyedik online zeneáruház nyílik Magyarországon, noha igazából ebből egyedül a T-Online áruházában volt kínálat, míg a másik kettő gyakorlatilag néhány albumos áruház volt, nem is veszélyeztetve a "pink" piacát.
Ezen a tényen fog vélhetően változtatni egy minden szempontból kiválóan elkészített, felhasználóbarát és igen komoly repertoárral rendelkező új bolt, mely Songo néven indult el December 1.-én.

Emusic - A SONGO zenebolt megnyílt Magyarországon

Gyorsan, egyszerűen és olcsón lehet zenét vásárolni, akár a regisztrációt is kihagyva, gyakorlatilag azonnal letölthetőek a zeneszámok, még fizetés előtt. A kiválasztott zenék mobiltelefonnal, bankkártyával, illetve banki átutalással is kifizethetők, sőt, a legnépszerűbb dalok csengőhang formájában is elérhetőek. Stílusonként újdonság-ajánlók, toplisták segítik a vásárlást, a zeneszámok első fél perce ingyenesen meghallgatható. A kínálatot böngészve, úgy tűnik egyedül a Universal Music választékával bővülhet a bolt a jövőben, a többiek anyagai szinte mind megtalálhatóak.

A zenék minden eddiginél jobb minőségben, 192 Kbiten tölthetőek le, amit a vájtfülüek bizonyára örömmel vesznek.

Horváth Szabolcs, az eMusic ügyvezetője elmondta: A SONGO bevezető áron, 199 forintért kínálja a nemzetközi és hazai előadók szinte valamennyi zeneszámát.
A SONGO legális működését az Artisjussal, az EJI-vel, illetve közel 60 zenei kiadóval (SonyBMG, EMI, Warner, Hungaroton, stb.) kötött szerződések biztosítják. A SONGO-nál mutatkozik be elsőként a saját fejlesztésű „Gyorsvásárlás” fizetési megoldás, amellyel a mobilos csengőhang-letöltésekhez hasonlóan, regisztráció nélkül, egy SMS elküldésével, azonnal megvásárolható a kiválasztott dal.

Piaci lehetőségek

- Biztosak vagyunk abban, hogy a SONGO megjelenése új lendületet ad a csökkenő magyar lemezeladásoknak. – folytatja Horváth Szabolcs. A tízmilliárdos magyar hanghordozó-értékesítési piacból egyre nagyobb szeletet fog kapni az internetes értékesítés, mely akár a piac újbóli növekedésének lehetőségét is magában hordozza. Amerikában és Nyugat-Európában is egyre inkább teret nyer a legális zeneletöltés a CD-n árult kiadványokkal és a silány minőségű illegális másolatokkal szemben. Németországban 2006 első félévében közel 12 millió zeneszámot töltöttek le, így az online zenei piac forgalma elérte a 21 millió eurót. Ez 33 százalékos növekedést jelent az elmúlt évekhez képest. Az USA-ban majdnem 80%-kal nőtt az online zenei piac 2005-ben, miközben a hagyományos offline terjesztés lassan, de folyamatosan csökkenő eladásokat mutat. A SONGO-nak Magyarországon piacvezető szerepet szánunk, de ezen törekvésünkkel párhuzamosan 2007-ben a kelet-európai régió több országában is elindítjuk zeneáruházunkat.

2006. 12. 01.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Pet 2006. 12. 01. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

A SONGO zenebolt megnyílt Magyarországon cikk képei
Emusic - A SONGO zenebolt megnyílt MagyarországonEmusic - A SONGO zenebolt megnyílt Magyarországon