Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Aktuális

No Thanx - egy újabb nemzedék?

No Thanx - No Thanx - egy újabb nemzedék?

Az emo-jelenség első komolyabb hazai megnyilvánulása, bár sokan csak a magyar Tokio Hotelnek címkézik a No Thanx csapatát. Ismerkedjünk meg velük!

2006-ban alakult és 2007-ben debütált Magyarország első tinirock – sőt nevezzük rögtön nevén: emo - zenekara. Bár a tagok átlagéletkora nem éri el a felnőtt korhatárt, máris tele van velük a honi média és különösen az internet! (A youtube.com stream honlapon a zenekar első klipje máris az előkelő 7. helyet foglalja el a világ valamennyi zenei videója közül a site látogatottsági versenyében!)

No Thanx - No Thanx - egy újabb nemzedék?

A szombathelyi srácok alkotta zenekar vadonatúj klipjét máris a legmagasabb „X” rotációs kategóriában játsza a hazai Viva zenetévé! Gombamód szaporodnak a rajongói oldalak is az interneten, pedig mindössze néhány napja repítette a közérdeklődés központjába a zenekart a legolvasottabb hazai bulvárlap cikke. A lapban még „magyar Tokio Hotelként” aposztrofált zenekarról a kereskedelmi csatornák nézői mára már megtudhatták: a No thanx sokkal inkább az „EMO” hazai képviselője, mint másolat. Legalábbis ezt a célt tűzték ki maguk elé.

Ámbár történetük kísértetéisen hasonlít a német Tokio Hoteléhez: Dávid (17) a zenekar gitárosa és Olivér (14) a basszus-felelős – ahogy az testvérekhez illik – eldöntötték: együtt csapnak a húrok közé! Dávid jóbarátja és gitároktatója Péter (19) nyilvánvaló választásnak tűnt az iskolából hazatérvén a bandaalapítás gondolatával egyre inkább foglalkozó testvérpár számára. Fiatal kora ellenére Dávid akkor már el-eljárt egy helyi blues-zenekar próbáira, ahol megismerte Danit (15), a későbbi No thanx dobosát.Az énekes kilétét azonban akkortájt még sűrű homály fátyla fedte. Nem sokáig...

Amire legkevésbé számítottak: egy horvát zenei, művészeti fesztiválon lettek figyelmesek a srácok új zenekaruk várva-várt frontemberére, a 17 esztendős Erikre. A temperamentumos, magyarul és horvátul egyaránt anyanyelvi szinten beszélő Erik rögtön elnyerte a tagok tetszését. Mint mondani szokás: az ellentétek vonzzák egymást! Ez hamar beigazolódott a No thanx esetében is, hisz a két vezéregyéniség, Dávid és Erik hamar jó barátságot kötöttek egymással és jelenleg is gőzerővel dolgoznak a stúdióban az „Egy másik nemzedék” című első daluk folytatásaként, márciusban megjelenő, debütáló albumukon!

2007. 02. 09.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

fkriszta 2007. 02. 08. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?
killby 2007. 02. 08. 14:06
Na most akkor. Dávid - gitár Olivér - basszus Péter - gitár (?) Dani - dob Erik - ének De akkor miért csak négyen vannak minden képen?
killby 2007. 02. 08. 14:11
Hát megnéztem a klippet. Ez egy gagyi. És azt sem tartom valószínűnek, hogy ezt a tinilányok szeretni fogják. Ilyen már van ezer magyarországon (Hooligans, Zanzibár, stb) Miért pont ezekért fognak majd megőrülni a kislányok? Nagyon sazr a keverés... Rossz a hangzás. Nincs összerakva.
Korpsz 2007. 02. 08. 14:43
Hát nemtudom, ez nem emo hanem pop. Semmi bajom a poppal, de legalább ne szégyenítsék meg az emo-t, attól, hogy magyarországon még nem tisztázódott igazán az emo kérdés, attól még nem kell az embereket becsapni. Mellesleg a tokio hotel sohasem volt emo banda. Ismerek személyesen is magyar bandát Nyíregyházán (Elme Osztály) Ők legalább magukat adják és tényleg a stílust képviselik. Sajnos ők nem tudnak befutni ilyen könnyen mint ezek itt. Akit érdekel az megnézheti a honlapjukat. www.elmeosztaly.atw.hu Csak ennyit akartam sziasztok
Destroyer 2007. 02. 08. 15:33
Az énekes hangaj elég csiszolatlan, kezdetleges gitártémák, borzasztó szöveg. Röviden ennyi

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

További hozzászólások »

No Thanx - egy újabb nemzedék? cikk képei
No Thanx - No Thanx - egy újabb nemzedék?No Thanx - No Thanx - egy újabb nemzedék?