Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Aktuális

Sziget 2002, idén még több emberre számítanak a szervezők

Sziget - Sziget 2002, idén még több emberre számítanak a szervezők

Tizedik alkalommal nyitja meg kapuit a bulizni vágyók előtt a Sziget Fesztivál, július 31 és augusztus 7.-e között. Elővételben már 12.000 forintért lehet kapni a hetijegyeket. A sztárfellépők: Cure, Pulp, Muse, Die Toten Hosen, HIM és a Nightwish. Persze rajtuk kívül is sok más neves előadót láthatunk a színpadokon, mint Sergent Garcia, Mambo Kurt, Stereo Mc?s, Herbalizer, Kosheen, Transglobal Underground, The Gathering, The 69 Eyes vagy a Ska P. A Sziget szervezői külön figyelmet szenteltek az olyan sztároknak, akiknek korábbi fellépéseik miatt már komoly rajongótáboruk van Magyarországon: ilyen például a The Klezmatics, Mory Kante, Natacha Atlas, Boban Markovic Orkestar, Baaba Maal, Radio Tarifa, Fanfare Ciocarlia. És itt lesznek a jövő ígéretei is: Sabah Habas Mustapha & The Jugala Allstars, P18, Orlando Cachaito Lopez, Spaccanapoli, Savina Yannatou, Gangbé Brass Band és a Dusminguet. A Metal Hammer színpad is zúzós programmal várja a rajongókat: a Gamma Ray, Edguy, Amorphis, Doro & Blaze, Savatage és a Kreator alkotja a nemzetközi sztárok sorát. A Sziget Szervezőiroda mindig is arra törekedett, hogy a Fesztivál jegyárai a széles tömegek számára elérhetőek legyenek. Míg 1993-hoz képest 2002-re a Sziget Fesztivál költségvetése közel 40 szeresére nőtt, a belépőjegyek ára az 1993-ashoz képest mindössze (a napijegyek) 10 szeresére illetve (a hetijegyek) 6,6 szorosára változtak. Így a napijegy idén 3000 Ft lesz, amiért naponta közel 10 nemzetközi sztárzenekar és számos hazai produkció között válogathat a közönség. Májustól elővételben négy napijegy áráért (12.000 Ft) már egy hetijegyet lehet kapni. Az, aki elővételben vesz hetijegyet, idén 6.000 forintot spórolhat a kapuban kapható hetijegy (18.000 Ft) árához képest. Június 15.-től 15.000 forintot kóstál elővételben egy hetijegy. Ahhoz, hogy a szigetlátogatók elégedettek legyenek, a Sziget Fesztivál nemcsak programkínálatában, hanem szolgáltatásaiban is a minőségre törekszik, ezért évről évre fejleszti ezek színvonalát. Mára már a Fesztivál szolgáltatásaiban nemzetközi szinten is magas nívóval várja vendégeit. Az eddig elért szolgáltatási színvonal megtartása érdekében az idei évben is komoly előfeltételeknek kell megfelelniük azoknak, akik a Szigeten nyújtanak különféle szolgáltatásokat.

A rendezvény alatt a idén a szervezők új rendszert vezetnek be. Eszerint egy minőségellenőrző csoport folyamatosan ellenőrzi a szolgáltatások színvonalát. Az eddigi minőség megtartásán túl persze a jubileumi fesztiválra az eddigi szolgáltatások továbbfejlesztése is jellemző lesz. Az eddigi tisztálkodási lehetőségeken túl idén hat új víztakarékos kialakítású zuhanykonténert állítanak fel 36 fülkével. További új mobil ivókútak felállításával és a Hajógyári Szigeten lévő, évek óta nem használt három ivókút rendbehozatalával immár megszűnhet a korábbi sorbaállás a kutak előtt. Fejlesztik a közvilágítást és még nagyobb hangsúlyt fektetnek a Sziget takarítására. Az idei évtől újabb programsátrakat látnak el pormentes dobogózattal. Bővítik a reggel 10-től hajnal 6-ig közlekedő külső buszjáratok számát. További csomagmegőrzőket állítanak fel. Idén is bérelhetnek a szigetlátogatók biztonsági jeladókat saját értékeik védelmében.

Ahogy tavaly, úgy idén is jelen lesz szerkesztőségünk a nívós fesztiválon, hogy fotókkal és program - illetve - interjú ajánlóval kedveskedjünk olvasóinknak. A nyáron ismét beindul a buli élet, érdemes lesz velünk (online) tartani!

Jónap Tamás

2002. 05. 20.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

2002. 06. 20. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?
Vendég 2005. 01. 05. 18:46
hagggggyámá mindigesztkérdezedbanyek!!!!!!!!!!

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Sziget 2002, idén még több emberre számítanak a szervezők cikk képei
Sziget - Sziget 2002, idén még több emberre számítanak a szervezők