Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Aktuális

II. Nemzetközi Jimi Hendrix Fesztivál

Jimi Hendrix - II. Nemzetközi Jimi Hendrix Fesztivál

2008. október 4-én kerül megrendezésre a II. Nemzetközi Jimi Hendrix Fesztivál, a helyszín ismét a Fonó Budai Zeneház. A tavalyi fesztivál sikerén felbuzdulva idén is több külföldi előadót hívtak meg a szervezők.

A fesztivál házigazdája - a Jimi Hendrix Memorial Band - az idén egy hazai, a Gyémánt Bálint Trió, és három külföldi zenekar társaságában muzsikál az este folyamán. Svédországból érkezik a Feedback Family. Az este "egzotikus" fellépőjének ígérkezik a Törökországból érkező Yildirim Fakilar's Istanblues (Fakilar hazájában több neves muzsikussal dolgozott együtt, majd Bécsbe költözött, ahol éves rendszerességgel tart Hendrix emlékesteket. Zenekarát 2004-ben alakította). A fesztivál harmadik külföldi vendégének neve sokak számára ismerősen cseng hazánkban is. Leszek Cichonski - aki tagja a nemzetközi összetételű, magyar muzsikusokat (Póka, Solti) is felvonultató Visegrád Blues Band-nek - egyik vezéregyénisége a lengyel rock- blues- funky életnek. Nevéhez fűződik a wroclawi Thanks Jimi Festival, illetve az ehhez kapcsolódó többszörös Guinness World Record, amit évek óta a lengyelek tartanak.

Jimi Hendrix - II. Nemzetközi Jimi Hendrix Fesztivál

Egyéb programokon is részt vehetnek az érdeklődők. Este öt órától író-olvasó találkozót tartanak, melynek keretén belül Göbölyös N. László író dedikálja könyveit. A Velezvin Borászati Kft borait kínálja, borkóstolót tart. Érdemes még ellátogatni a CD-és lemezbörzére, a filmvetítésre, és a könyvvásárra, melyen a Cartaphilus kiadó mutatja be rocktörténeti kiadványait.

A koncertek 19.30-kor kezdődnek.
További információ: www.hendrixfesztival.hu

stanley

2008. 09. 21.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

stanley 2008. 09. 21. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?
Vendég 2009. 06. 30. 20:41
HENDRIX A KIRÁLY:
anucika 2009. 06. 30. 20:53
jimi Hendrix a király.

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

II. Nemzetközi Jimi Hendrix Fesztivál cikk képei
Jimi Hendrix - II. Nemzetközi Jimi Hendrix FesztiválJimi Hendrix - II. Nemzetközi Jimi Hendrix FesztiválJimi Hendrix - II. Nemzetközi Jimi Hendrix FesztiválJimi Hendrix - II. Nemzetközi Jimi Hendrix FesztiválJimi Hendrix - II. Nemzetközi Jimi Hendrix Fesztivál