Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Aktuális

Valami Amerika még!

Valami Amerika - Valami Amerika még!

"Leomlanak majd a falak, kezedről a lánc leszakad. Megáll majd a Föld, nem forog, milliónyi szív együtt dobog" – énekli Oroszlán Szonja a Valami Amerika 2-ben. Azt hiszem, ez kicsit a december 18-i bemutatóról is szól…

Filmelőzetes

Tuti siker lesz a film, s ezt igen sok tény alapozza meg. Elsősorban ott van Herendi Gábor, és a stáb, akik már megcsináltak egy Valami Amerikát, s a jó néhány kiváló „új arc”: a Nemzeti Színház társulatából a fiatal Tompos Kátya, a Lora című filmből ismert Lucia Brawley, és a maffiózót alakító Csuja Imre (őt azt hiszem, nem kell bemutatnom). Ezen kívül nem elhanyagolható a 320 millió Ft-os költségvetés, és a kiváló zenei háttér, melyet a főcímdalban hallható Csipa (Hooligans) és a Megasztárban feltűnt Tóth Gabi mellett Oroszlán Szonja, Tompos Kátya neve fémjelez. Mindezek mellett találkozunk a filmben a Tankcsapdával, a Beat Dis Just Like című dalával, illetve a Wunderbar zenekar alterszámával az egyik kocsmajelenetnél. Sőt, néhány jelenetben a filmben rendezett színdarab forgatásán Hrutka Robi is feltűnik, mint zenei hangmérnök. Végül pedig úgy gondolom, az is meghatározó, hogy a film első része hat évvel ezelőtt került a mozikba, volt idő tehát lerakódnia mindenkiben, s talán sokan már csak úgy néznek vissza, hogy milyen jó is volt. Ehhez hasonlót várnak tehát a második résztől is.

Valami Amerika - Valami Amerika még!

Nem is kell csalódniuk, mert nagyon nagyot üt az új film! A készítők telepakolták poénokkal, gegekkel, s lehet, hogy egy darabig csak a mosolyunk jelzi jelenlétüket, egyszer csak eljön a pillanat, amikor már könnyes szemmel szakadunk a röhögéstől. Ez így lett kitalálva. Nem úszhatjuk meg, mint ahogy bizonyára a szereplők sem úszták meg a felvételek ideje alatt. Ezt mutatja többek között, hogy összesen 2343 csapó volt a forgatáson. S hogy mi a sztori? Íme egy kis ízelítő: a lottónyereményből Tamás végre leforgathatta a Bűnös várost, ami a nagy remények ellenére megbukott a mozikban. Tamás vígasztalhatatlan. A három fiú egy Ákoshoz postán érkezett képeslap alapján Alex nyomára jut, aki épp most jött ki a sittről Amerikában. Alex újabb álnéven egy East-West című darab jogaira pályázik. Kiderül az is, hogy Alexnek muszáj színpadra állítani a darabot, mert Balával, a magyar maffiózóval csak így tudja rendezni piszkos ügyeit.

Valami Amerika - Valami Amerika még!

Nagy úr a bosszúvágy, a fiúk abban bíznak, hogy ha megtalálják Alexet és megveszik előle az East-West jogait, végre visszaszerzik a 60 milliójukat, amivel Alex lelépett. Irány Amerika! Ám természetesen újabb svindli van a dologban, így végül Tamásra vár a feladat, hogy megrendezze a darabot Pesten. Egy New York-i lapdance bárból előkerül Timi is és persze főszerepre vágyik… Ákos nemes bosszútól hajtva összeverbuválja a tánckart, Bala, a maffiózó viszont a lányát szeretné látni a főszerepben. Pofon és csók is csattan, de az East West végül életre (és dalra) kel Tamás rendezésében. András összejön a maffiapapa lányával, Eszter egy bravúros beugrással egy újabb bukástól menti meg a fiúkat, Baláról pedig kiderül, hogy a morcona külső érző szívet takar…

Valami Amerika - Valami Amerika még!

A záró jelenetek pedig szintén kiválóra sikeredtek, de inkább nem lövöm le, jobb élőben, akkor, ott látni a vásznon. Azt viszont elárulom, hogy a szponzorok listáját elképesztő ötlet alapján valósították meg. Nem csupán odaírták alulra, és beillesztették a támogatók logóit és szlogenjeit, hanem külön kis jeleneteken keresztül mutatták be mindegyiket a filmhez illő rövid történettel, és persze a főszereplők közreműködésével. Méltó befejezés egy méltóan nagyra becsült munkához, s egyben méltó megemlékezés Schütz Ila művésznőről.

stanley

2008. 12. 15.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

stanley 2008. 12. 15. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?
Vendég 2010. 03. 27. 19:44
nem valami jó mert az volt kiírva h letölthetők a zenéi:) de a szöveg az cool
Vendég 2011. 10. 03. 15:25
http://beemp3.com/download.php?file=4208528&song=Valami+Amerika
Vendég 2011. 10. 03. 15:26
http://mp3.rapidlibrary.com/mp3.php?file=57460&song=valami+amerika
Vendég 2011. 10. 03. 15:26
http://www.nuttymp3.com/mp3/537617

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

További hozzászólások »

Valami Amerika még! cikk képei
Valami Amerika - Valami Amerika még!Valami Amerika - Valami Amerika még!Valami Amerika - Valami Amerika még!Valami Amerika - Valami Amerika még!Valami Amerika - Valami Amerika még!Valami Amerika - Valami Amerika még!Valami Amerika - Valami Amerika még!Valami Amerika - Valami Amerika még!Valami Amerika - Valami Amerika még!