Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Aktuális

Irie Maffia Sound System

Irie Maffia - Irie Maffia Sound System

Dermot, Jumo Daddy és Columbo neve fémjelzi a formációt, mely a Blahán lévő Corvintetőn tolja a reggae, dancehall és rubadub zenéket, óriási bulikat adva a rengeteg fiatalnak, aki ellátogat oda keddenként.

Dermot ft. Columbo - Hungary

A djk és mck közreműködésével fellépő, egész estés (akár 5-6 órás) bulikat celebráló Irie Maffia Soundsystem már 2004 óta létezik, gyakorlatilag ebből nőtte ki magát az ország jelenlegi egyik legjobb koncertegyüttese, az Irie Maffia. Eredetileg Dermot, Jumo Daddy, MC Kemon és MC Columbo alkották a csapatot, a két producer-dj kerített aztán maga köré hétpróbás zenészeket, hogy az azóta már hallatlan sikeres élő zenekar is létrejöhessen.

Irie Maffia - Irie Maffia Sound System

A mostani felállásban az Irie Maffia Soundsystem tagja Dermot és Jumo Daddy mint djk, állandó MC -tettestársuk Columbo, valamint ahogy ideje engedi, Sena és Busa is fellép a csapattal.

Ezeken a bulikon a közönség főként a 70-80-90-es évek rubadub és régi dancehall zenéire táncolhat, de emellett persze ott sorakoznak a lemeztáskákban a modern reggae és dancehall számok is. A zenei alapokra szövegelnek az mck, szólnak persze eredeti Irie Maffia számok is, közben pedig mindenféle hangulatjavító és információközlő kommenteket is hallhatunk az énekesektől. Ráadásul az Irie Maffia Soundsystem esetében az a szerencsés helyzet áll fenn, hogy a két dj birtokolja Magyarország mcjeinek a krémjét, így gyakran örvendeztetik meg a közönséget ismert számok újraéneklésével – ezt hívjuk egyébként dubplate-nek.

A hazai reggae történelmet érintő két érdekes adalék, hogy a mostani két legnagyobb magyar reggae soundsystem, a Love Alliance és az Irie Maffia valaha egy volt, a Bosi-féle Love Alliance-ban játszottak először az Irie Soundsystem tagok. A 2008-09 telén lezajlott első magyar reggae dj liga verseny első három helyezettje között pedig két Maffiás djre, Dermotra és Jumo Daddyre is büszkék lehetünk.

Az Irie Maffia Soundsystem az elmúlt években a nagyzenekarhoz hasonlóan bejárta az ország klubbjait, valamint keddenként heti built tart a Corvintetőn, amire rendszeresen 2-300 rajongó érkezik. Az együttes mellett ez a projekt sem ül a babérjain, készítik az első hivatalos Irie Maffia riddimet, ismert külföldi és magyar előadókkal.
A csapat legközelebbi bulijai a Corvintetőn március 24-én és 31-én lesznek!
A videó a Zuhanórepülés című magyar film zenéje, melyet Columbo Dermottal készített.

stanley

2009. 03. 22.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

stanley 2009. 03. 22. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?
Vendég 2009. 03. 25. 20:19
hosszú xD

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Irie Maffia Sound System cikk képei
Irie Maffia - Irie Maffia Sound SystemIrie Maffia - Irie Maffia Sound System