Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Aktuális

Zenei témájú filmek gazdag választéka a 16. Titanic Nemzetközi Filmfesztiválon!

 - Zenei témájú filmek gazdag választéka a 16. Titanic Nemzetközi Filmfesztiválon!

Március 26. – április 5. között a zene szerelmesei igazi filmcsemegék közül válogathatnak a Titanic fesztivál helyszínein: az Uránia, Toldi, Örökmozgó és KINO mozikban. A fesztivál Zene mindegykinek szekciójában a legkülönfélébb stílusokkal, előadóművészekkel és zenei közegekkel találkozhatunk.

A technozene kedvelőinek figyelmébe ajánljuk a Berlin Calling c. filmet, amelynek kísérőzenéjét a főszerepet is alakító Paul Kalkbrenner szerezte. A rajongók a film április 3.-i vetítésén az Uránia moziban személyesen is találkozhatnak a film rendezőjével és főszereplőivel. A Gogol Bordello Non-Stop 2001-től követi nyomon a nemzetközi hírű roma punk banda szédítően energikus fellépéseit. A Largo Mark Flanagan híres Los Angeles-i klubjának mindennapjaiba enged betekintést, többek között Fiona Apple, Colin Hay és Andrew Bird közreműködésével. Európa egyik legnagyobb és legnevesebb fesztiváljának szellemét örökíti meg a Roskilde, amelyben olyan előadók produkcióit láthatjuk és hallhatjuk, mint Franz Ferdinand, Placebo, The Streets, Rufus Wainwright, Editors, Jenny Wilson, Mew, Sonic Youth és sokan mások…

Az idei zenei szekció azonban az operarajongóknak is kedvez: a Glass – Philip portréja 12 felvonásban c. film az egyik legfontosabb kortárs zeneszerző, az operákat, szimfóniákat, filmzenéket egyaránt komponáló Philip Glass életének egy évét követi nyomon. A Velem mi lesz c. filmben Jamie Catto és Duncan Bridgeman, a 1 Giant Leap nevű zenei- és médiaművészeti alkotócsoport tagjai az emberiség kollektív őrületét, kapcsolatait, vágyait, sebeit vizsgálja. A projekt gerincét az ő zenéjük adja. Egy laptopstúdió szolgáltatja az előre megkomponált háttérzenét, amelyhez újabb és újabb hangsávok adódnak hozzá: a nemzetközi sztárok, mint Alanis Morissette, KD Lang vagy Michael Franti mellett beduin muzsikusok, kínai repperek, gaboni pigmeusok, egyiptomi népzenészek, japán dobosok és a mai világzene nagyjai szólalnak meg.

Noha nem a Zene mindegykinek szekció programjában szerepel, mégis zenei kötődésű az Odalenn c. finn horror, amelynek szörnyfiguráit a film betétdalát is játszó Lordi együttes tagjai keltik éltre.

A filmek pontos vetítési időpontjait a Titanic fesztivál honlapján találhatók meg.

2009. 03. 29.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása
" title=" music.hu oldala"> képek, bibliográfia és diszkográfia
 • ()
 • További zenei linkek »

  Neked mi a véleményed?

  Jónap Tamás 2009. 03. 29. 0:00
  Neked mi a véleményed a cikkről?

  Nick-név:

  Ellenőrző kód
  Ellenőrző kód:

  Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

  Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

  Zenei témájú filmek gazdag választéka a 16. Titanic Nemzetközi Filmfesztiválon! cikk képei
   - Zenei témájú filmek gazdag választéka a 16. Titanic Nemzetközi Filmfesztiválon!