Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Aktuális

Caparezza: Vieni a ballare in Puglia!

Caparezza - Caparezza: Vieni a ballare in Puglia!

Elkészült Caparezza legújabb klipje a negyedik lemezének egyik jól sikerült dalából. A 35 éves olasz énekes (aki Michele Salvemini néven született Molfettában, Pugliában) 1997-ben debütált a San Remo Fesztiválon.

Vieni a ballare in Puglia

Caparezza új albuma, a „Le dimensioni del mio caos” egy nagyon széles skálán mozgó anyag lett, ha a stílusjegyeket vizsgáljuk. Határok közé semmiképpen nem lehet beszorítani az olasz mókamester zenéjét, de ha be akarjuk határolni, ilyen szavakat lehet mondani rá, hogy rap, alternativ, rock, reggae keverék. Tele humorral és jókedvvel. Na és persze az olasz nyelv elképesztő nyakatekertségével, ugyanakkor dallamosságával is egyaránt. A korongon az említett stílusok, műfajok egyfolytában váltják egymást, mégis úgy gondolom, hogy egy egészen egységben lévő hanganyag került fel a lemezre. A gregorián betéteknek nevezhető részek éppúgy megférnek ebben a zenei világban, mint a manu chao-s éneklés, és a rádiószerű beszéd. És akkor nem is említettem még a vicces hangcsúsztatásokat és hülyéskedő elemeket, amelyek lépten nyomon megjelennek Caparezza előadásmódjában, éppúgy, mint a már kitárgyalt, s elsőre összeférhetetlennek tűnő egyéb formák, mint a kislány éneke a tizenkettes trackben, amely inkább egy színpadi gyermekelőadást juttat eszünkbe, mint egy rap-rocklemezt. De itt is megmarad az egység, éppúgy mint a hármas számnál, ami abszolút Eminem szinvonalú és feelingű rap dal.

Caparezza - Caparezza: Vieni a ballare in Puglia!

Most pedig elkészítették a hetes számú dal, a „Vieni a ballare in Puglia” klipjét, melynek - amellett, hogy az egyik legjobb szám a lemezen – érdekessége, hogy a legelején közreműködik a szintén pugliai születésű olasz zenész-énekes, Albano Carrisi, aki hangjával és megjelenésével a szavanna közepén ismét egy meglepő kezdést ad a dalnak, mely aztán hirtelen átmegy reggae-bennszülött-hip-hopba, de erről inkább meséljen maga a videó!

Caparezza eddigi lemezei:

CapaRezza (2000)
Verità supposte (2003)
Habemus Capa (2006)
Le dimensioni del mio caos (2008)

stanley

2009. 05. 26.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

stanley 2009. 05. 26. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Caparezza: Vieni a ballare in Puglia! cikk képei
Caparezza - Caparezza: Vieni a ballare in Puglia!Caparezza - Caparezza: Vieni a ballare in Puglia!