Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Aktuális

Linea 77 feat Tiziano Ferro

Linea 77 - Linea 77 feat Tiziano Ferro

Sogni Risplendono címmel adott ki single-t az olasz numetal csapat még 2008-ban, melyen közreműködött a híres énekes-zeneszerző, Tiziano Ferro. A Linea 77 legújabb, hatodik stúdióalbuma Horror Vacui néven került a boltokba, és természetesen szerepel rajta a rendhagyó duett is!

feat Tiziano Ferro - Sogni Risplendono

Tiziano Ferro nevét elsősorban saját zenéjével hozhatjuk összefüggésbe, melyet leginkább az eddigi négy nagylemeze fémjelez. Emellett azonban az is kiderült, hogy a népszerű Ferro előszeretettel énekel duetteket is, sőt, szerzőként is jelen van egyéb zenei produkciókban. Duettet énekelt már többek között Laura Pausinivel, Kelly Rowlanddal, Michele Zarrillóval, Biagio Antonaccival, és Giusy Ferrerivel, akinek a lemezén szerzőként is közreműködött. Ezúttal – míg alapjában véve igényes popzenét készít – rendhagyó módon a kemény zenét játszó Linea 77 új lemezén hallhatjuk a hangját, amint az említett Sogni Risplendono című szerzeményben segít a srácoknak a refrénben. No de lássuk és halljuk, miről is van szó! Klikk a videóra!

Linea 77 - Linea 77 feat Tiziano Ferro

A Linea 77 1993-ban jött létre. 1996-tól játszik állandó tagokkal, ám első lemezét csak 2000-ben adta ki. Erős, numetalos zenét tolnak angolul és olaszul, de a tipikus olaszos vonások náluk is megtalálhatók. Sokszor rappes, gyors szóáradatba csap át a kemény riff, majd hirtelen váltással jön a refrén, és újra zúznak. Így lehetne talán legjobban jellemezni ezt a zenét. Megvan benne tehát az olasz temperamentum, humor, és vidámság, mégis sokszor úgy tűnik, mintha egy amerikai rockbandát hallanánk. Deftones-os, Kornos, és ki tudja még, milyen stílusjegyek jutnak eszünkbe, miközben hallgatjuk őket, mégis megállapítható, hogy ez Linea 77. Az egyediség tehát megvan, és ez a legfontosabb. Új lemezük, a Horror Vacui nagyon érett anyag, Tiziano is méltó helyet kapott rajta. S bár sokan nem ismerik a zenéjüket hazánkban, úgy gondolom, érdemes odafigyelni az olasz bandákra!

Linea 77 - Linea 77 feat Tiziano Ferro

Tagok:

Emo - vocals
Nitto - vocals
Chinaski - guitar
Dade - bass
Tozzo - drums, percussion

stanley

2009. 07. 27.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

stanley 2009. 07. 27. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?
Vendég 2009. 08. 24. 13:59
Számomra nagyon érdekes volt cikk volt :) Tiziano és a nu metal XD furcsa...de tetszik ;D
Vendég 2009. 08. 24. 14:00
bocs az elírásért...

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Linea 77 feat Tiziano Ferro cikk képei
Linea 77 - Linea 77 feat Tiziano FerroLinea 77 - Linea 77 feat Tiziano FerroLinea 77 - Linea 77 feat Tiziano Ferro