Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Aktuális

Új albummal jön Borlai Gergő

Borlai Gergő - Új albummal jön Borlai Gergő

A pesti dobos fenegyerek harmadik studioalbumával ajándékozza meg közönségét 2010 februárjában. A korong az A38-as lemezbemutatón debütál. A közreműködők listája nagyon durván hangzik!

Barbarian Barbie in Studio

Új lemezzel jelentkezik a pesti dobos fenegyerek. Bár több mint száz lemezen működött közre eddig is zeneszerzőként és dobosként, az M.M.M. címre hallgató korong még csupán a harmadik studióalbuma Gergőnek. Mint honlapja fórumán közzétette, a lemez 2010. február 21-én fog megjelenni egy térben és időben az A38-on tartott lemezbemutató koncerttel.

Így fogalmazott Gergő a fórumán: "Amikor 2009 karácsonyán Norbert Saemann meghívott a Frankfurt Musikmessé-re, mint bemutató embert, gondolkodás nélkül megírtam jó pár dalt, amikre aztán játszottam a Meinl standon. Ezután a számomra nagyon fontos esemény után azon kaptam magam, hogy tulajdonképpen összeállt egy albumnyi anyag, amivel érdemes lenne valamit kezdeni.

Borlai Gergő - Új albummal jön Borlai Gergő

Így is lett. Megszületett az M.M.M. című album, aminek megjelenése 2010 február 21-én lesz az A38 hajón a lemezbemutató koncerttel egy időben és térben. A lemezt Scott Kinsey keverte. A vele való kommunikáció, munkafolyamat, illetve a koncepció, amely szerint keverte, hangszerelte a dalaimat, az utóbbi évek legnagyobb inspirációjaként hatott rám."

A lemezen közreműködő zenészek listája egészen elképesztő. Gitárokon a Bikiniből és European Mantrából ismert Lukács Peta, a kiváló és bemutatásra nem szoruló Tátrai Tibor, és Sipeki Zoltán játszik. Basszusgitárokon Matthew Garrison, Gary Willis, Barabás Tamás, a Jamie-Robi csapatból ismert Giret Gábor, és a rengeteg helyen bemutatkozott session zenész Papesch Péter brummog majd. A billentyűszólókat sem kevésbé híres és neves művészek sora támasztja alá - Scott Kinsey, a számos formációjával koncertező Kaltenecker Zsolt és a Tzumo Elektronic Dreams névadója, Oláh Tzumo Árpád. Egy dalban még Fekete Kovács Kornél is játszik trombitán.

Borlai Gergő - Új albummal jön Borlai Gergő

"Mivel a külföldi muzsikusok (de a honi barátaim is) igencsak berendezkedtek már a netes feljátszásra, így mindenki az otthonában feljátszotta, amit kértem. Egyik amerikai zenész esetében sem kellett mondanom nagyon instrukciókat, hiszen majdhogynem ők találták fel azt a fajta zenét, amit játszok, így csak annyit mondtam nekik, hogy eresszék el magukat bátran. :-)

Kaltenecker Zsolt és Lukács Peta kivételével mindenki a neten játszottal fel a szólamait."

Ezek után azt hiszem, nem nagyon kell magyarázkodni és hozzáfűzni, Gergőnek köszönhetően már nagyon sokat tudunk az új lemezről! ;)

stanley

2009. 10. 21.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

stanley 2009. 10. 21. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Új albummal jön Borlai Gergő cikk képei
Borlai Gergő - Új albummal jön Borlai GergőBorlai Gergő - Új albummal jön Borlai GergőBorlai Gergő - Új albummal jön Borlai Gergő