Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Aktuális

Intim, akusztikus, szenvedélyes holdacska a magyar zene egén

Meszecsinka - Intim, akusztikus, szenvedélyes holdacska a magyar zene egén

Meszecsinka néven született meg a legújabb hazai "new-wave folk" zenekar. Az Oláh Annamari és Biljarszki Emil nevével fémjelzett Fóka Szalon, illetve későbbi Kisfóka duo bővült ki egy perkással és egy bőgőssel.

Fókatelep - Indulj el

Annamarit, a Fókatelep zenekar énekesnőjét kérdeztem a csapatról. Lássuk a Meszecsinkát az ő szavaival:

KEZDET 2008 decemberében alakultunk,de kezdetben csak ének-billentyű (Oláh Annamari-Biljarszki Emil) volt. Az R33 Gödrös fesztiválján léptünk fel a Fókatelep helyett,mint Fóka Szalon,mert nem ért rá az egész banda,és főleg Fóka-számokat játszottunk duóban.Egy kis idő után komolyan kezdtünk vele foglalkozni, mivel az érzelmek irányítottak minket.

Meszecsinka - Intim, akusztikus, szenvedélyes holdacska a magyar zene egén

AZTÁN Egy perkás is csatlakozott hozzánk (Görgényi Gábor),majd később egy nagybőgős is(Bordás Péter). Elhagytuk a Fóka Szalont (de volt Kisfóka is), és megszületett a nevünk: Meszecsinka (bolgárul holdacskát jelent), mivel a hold sokszor közrejátszott az életünkben és a számok keletkezéseiben.

Meszecsinka - Intim, akusztikus, szenvedélyes holdacska a magyar zene egén

IHLET A dalok többsége saját és rólunk szólnak (Annamari&Emil - akik egy pár - szerk.), emellett vannak feldolgozások (pl. egy spanyol gyerekdal, flamenco, tango). A Meszecsinka initm, akusztikus, szenvedélyes kis zenekar.

És valóban. Egy nagyon kellemes, inkább gitárközpontú (és persze énekcentrikus) dallamokat hallhatunk a MYSPACE pont kom per meszecsinka oldalon. Lágyabb, pörgősebb, angol, spanyol és magyar népies melódiák egyszerű, de nagyon eltalált hangszereléssel és mélyre ívelő énekkel. Holdacska, mely valószínű egyre fényesebben fogja beragyogni a magyar ándörgránd egét.

stanley

2010. 02. 18.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

stanley 2010. 02. 18. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Intim, akusztikus, szenvedélyes holdacska a magyar zene egén cikk képei
Meszecsinka - Intim, akusztikus, szenvedélyes holdacska a magyar zene egénMeszecsinka - Intim, akusztikus, szenvedélyes holdacska a magyar zene egénMeszecsinka - Intim, akusztikus, szenvedélyes holdacska a magyar zene egénMeszecsinka - Intim, akusztikus, szenvedélyes holdacska a magyar zene egén