Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Aktuális

Búcsú a Black Sabbath legendás énekesétől

Black Sabbath - Búcsú a Black Sabbath legendás énekesétől

Ronnie James Dio halála mindenkit megviselt a kemény műfaj képviselői közül. A Slipknot, a Slayer, és az Anthrax egy búcsúkoncerttel próbál méltó módon megemlékezni a legendás heavy metal ikonról.

Heaven and Hell

A Slipknot, Slayer és Anthrax tagok kötelességüknek érezték, hogy valahogy kifejezzék azt, amit Dio elvesztése miatt éreznek, milliónyi emberrel (zenészekkel és rajongókkal) együtt, ezért egy nagyszabású búcsúkoncertet szerveznek az elhunyt énekes tiszteletére.

Mint ismeretes, az énekes, aki a Black Sabbath mellett a Rainbow, és Heaven and Hell együttesekben is énekelt, szombaton, 2010 május 15-én elvesztette a rákkal vívott hosszú küzdelmét – 67 éves volt.

Black Sabbath - Búcsú a Black Sabbath legendás énekesétől

A Slipknot tag Corey Taylor az MTV-nek azt nyilatkozta Dio-ról:

“Ronnie igazi tehetség volt, egy igazán nagy ember. Nem tudom szavakkal leírni azt a szomorúságot amit most érzek. A zene már nem lesz ugyanolyan nélküle. Nagyon hiányozni fog nekünk a hangja, és az őszintesége. Dio egy óriási ikona a heavy metal és rock zenének.”

Black Sabbath - Búcsú a Black Sabbath legendás énekesétől

A Slayer gitárosa, Kerry King, aki még múlt hónapban találkozott Dio-val, azt mondta, hogy szerencsésnek érzi magát hogy ismerte. „Irtózatosan hiányozni fog” - foglalta össze az érzéseit.

Az Anthrax gitárosa, Scott Ian úgy jelelmezte Dio-t, mint aki a

„A valaha élt legkedvesebb ember a metál zenében.”

A Metallica's oszlopos tagja, Lars Ulrich és a KISS együttes is kifejezte a részvétét, de ez a felsorolás, csupán egy parányi csepp az óceánban. Mindenki gyászolja Dio-t most, akit valaha is lázba hozott a torzított gitárok világa.

A metál, és rock műfaj egy igazi géniuszt vesztett el Dio-val. A metál zene szülőatyja távozott el közülünk az égiekhez szombaton – emlékezzünk meg róla, és soha ne felejtsük el!

-CsL-

2010. 05. 18.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Búcsú a Black Sabbath legendás énekesétől cikk képei
Black Sabbath - Búcsú a Black Sabbath legendás énekesétőlBlack Sabbath - Búcsú a Black Sabbath legendás énekesétőlBlack Sabbath - Búcsú a Black Sabbath legendás énekesétől