Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Aktuális

A gitár félisten Budapestre jön

Joe Satriani - A gitár félisten Budapestre jön

November 8-án a Papp László Budapest Sportarénában lép fel a híres amerikai gitárvirtuóz, Joe Satriani. Az őszi európai turnén bemutatkozik új stúdiólemeze, melynek címét egyelőre titokban tartják.

Premonition

Joe Satrianit 1987-es, igazi áttörést jelentő lemeze, a Surfing With The Alien óta a világ élvonalbeli gitárosai között tartják számon. Több mint 10 millió eladott lemezzel, 14 Grammy-jelöléssel és számos különböző díjjal a háta mögött Satriani továbbra is a modern rockgitár lehetőségeinek határait feszegeti.

Bár a 80-as és 90-es években gitártanítással kezdte karrierjét, olyan sztároknak adva át tudását, mint Kirk Hammett (Metallica) és Steve Vai gitárhős, Satrianit széles körben a rockzene történetének egyik legkomolyabb technikai tudással rendelkező és legelismertebb gitárosaként tartják számon. Satriani, aki saját bevallása szerint Jimi Hendrix inspirált arra, hogy gitározni tanuljon. A Surfing With The Alien című lemez megjelenése óta a vezető gitármagazinok olvasói rendszeresen Satrianit szavazzák meg a legjobb gitárosnak. Mick Jagger is őt választotta első szólólemeze világ körüli turnéjának gitárosaként, a Deep Purple pedig annak idején japán és európai turnéjára kérte fel szólógitárosnak. Számos sikeres szólólemeze után 1996-ban két gitárostársával, Steve Vai-val és Eric Johnsonnal G3 néven világ körüli turnéra indult: az időnként cserélődő gitárhősök triójának turnéja azóta hagyománnyá vált, és telt házzal játszanak világszerte.

Joe Satriani - A gitár félisten Budapestre jön

Satriani 2009-ben a Van Halen tagjaival, Sammy Hagarrel és Michael Anthonyval, valamint Chad Smithhel (Red Hot Chili Peppers) megalakította a Chickenfoot nevű szupergroupot. Rendkívül sikeres debütáló lemezük Európában, az Egyesült Államokban és Kanadában is díjesőt hozott, a Classic Rock magazin pedig 2009 legjobb új zenekarának választotta a csapatot.

Satriani jelenleg 11. stúdiólemezén dolgozik, mely idén októberben jelenik meg. A november 8-iki koncerten nagy slágerei mellett az új album számai is bemutatkoznak majd.

JOE SATRIANI
November 8., Papp László Budapest Sportaréna
Jegyek kaphatók május 27-től a Ticket Express jegyirodában és az Eventim hálózatában.

-CsL-

2010. 09. 24.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

A gitár félisten Budapestre jön cikk képei
Joe Satriani - A gitár félisten Budapestre jönJoe Satriani - A gitár félisten Budapestre jönJoe Satriani - A gitár félisten Budapestre jönJoe Satriani - A gitár félisten Budapestre jön