Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Aktuális

BluePort Jazz Alapítvány a hazai jazzkultúra fejlődéséért

 - BluePort Jazz Alapítvány a hazai jazzkultúra fejlődéséért

A BluePort Nemzetközi Jazz Alapítvány a jazz népszerűsítésére, az életet pozitívan megváltoztató zenei élmények elősegítésére jött létre

Fodor Péter, alapító szerint a BluePort Nemzetközi Jazz Alapítvány (BIJF) két lábon áll. „Az egyik egy kulturális láb, amely a jazz kulturális jelentőségét hivatott növelni, hogy megfelelő helyre kerüljön - és úgy gondoljunk rá, mint a mai "klasszikus zene".
Mindezt a jazz oly módú bemutatásával tesszük, amely demonstrálja, hogy a jazz harmonikusan ötvöz számos zenei stílust. Hogy eleget tegyünk társadalmi köztelezettség vállalásunknak, segítséget nyújtunk a súlyos betegséggel élő gyermekek felé. Ezzel a törekvéssel támogatja a BIJF a Bátor Tábort, akik egy kifejezetten pozitív, élményterápiás tábort működtetnek daganatos és krónikusan beteg gyermekek számára.”

Az alapítványhoz „tartozik” három kiemelkedő jazzművész:
Fábián Juli énekesnő (1981 - Budapest) a Fábián-Sárik duó „szebbik fele”, a Jazz Riff vezetője, egyben az idei Ablakos Lakatos Dezső ösztöndíj kedvezményezettje.

Sárik Péter (1972 – Cegléd) a Sárik Péter Trió és a New Soul Band vezetője, a Fábián-Sárik duó tagja, nemzetközileg elismert zeneszerző.

Fekete-Kovács Kornél (1970 - Kiskunhalas) hazánk vezető jazz-trombitása, zeneszerző-hangszerelő, a Fekete-Kovács Kornél Quintet és a Modern Art Orchestra vezetője. Az idén FKK CD-je, az „Inregro / Grandeur” nyerte a Fonogram-díjat, a magyar Grammyt.

Velük, valamint egy amerikai világsztárral is találkozhatunk 2011. június 10-én, pénteken 18.30-kor a RaM Colosseum Élményszínházban Budapesten.

Az est a hangzatos A KLASSZIKUS ZENE ÉS A JAZZ MŰFAJ HARMONIKUS ÖSSZEOLVADÁSA... ”CHOPIN MEETS MILES DAVIS & GIL EVANS” GOLSON, FEKETE-KOVACS & SARIK címet kapta.

2011. 04. 13. 18:27

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása
" title=" music.hu oldala"> képek, bibliográfia és diszkográfia
  • ()
  • További zenei linkek »

    Neked mi a véleményed?

    Nick-név:

    Ellenőrző kód
    Ellenőrző kód:

    Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

    Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

    BluePort Jazz Alapítvány a hazai jazzkultúra fejlődéséért cikk képei
     - BluePort Jazz Alapítvány a hazai jazzkultúra fejlődéséért