Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Koncert & party beszámolók

George Benson fellép a VeszprémFesten

George Benson - George Benson fellép a VeszprémFesten

A tízszeres Grammy-díjas amerikai művészt ismét Magyarországon üdvözölhetjük. A fenomenális 2009-es budapesti koncertje után idén a VeszprémFest nyitó napján, július 18-án este hallgathatjuk az R&B, a jazz és a funky egyik legnagyobb szupersztárját

Fél évszázados pályafutása során több mint 50 albumot készített, amelyek világszerte sok millió példányban keltek el. Teljesítményét a közönség mellett a szakma is elismerte: elnyerte a legnagyobbaknak járó NEA JAZZ MASTER-díjat is. Fiatal zenészként a 60-as években indult, s már ekkor a jazz felé fordult, első sorban Charlie Parker és Wes Montgomery hatására. Előbb az orgonista Jack McDuffal játszott, majd 21 évesen feljátszotta első albumát a The New Boss Guitar címmel. Később Miles Davis oldalán tűnt fel. 1976-ban megjelent a Breezin’, mely igazán ismerté tette. Benson először a The Masquerade című dalban énekelt, és ez a dal egyszerre lett a pop az R&B és a jazz listák első helyezettje. Majd jött az On Broadway és a Give Me The Night és Bensont senki sem tudta - és nem is akarta - megállítani: szupersztár lett. Az elmúlt évtizedekben a legnagyobbakkal játszott, köztük olyan sztárokkal, mint John McLaughlin, Carlos Santana vagy Al Jarreau. Benson túl azon hogy kiváló zenész, minden stílusban otthonosan mozog, legyen az swing, bop, R&B, jazz vagy pop. Kitűnő érzékkel ötvözi a különböző irányzatokat, így nemcsak a tradicionális jazzrajongók között számít kedvencnek. Híres improvizációs készségéről és a színpadon vibráló showman is egyben.

Veszprémben legújabb albumát, a Guitar Mant mutatja be, amelyen ismert jazz- és popfeldolgozások szerepelnek, de repertoárjából természetesen nem hiányoznak majd legnépszerűbb slágerei sem.

Közreműködik:

George Benson - gitár, vokál
David Garfield - zongora, billentyűs hangszerek
Michael O’Neill - gitár, vokál
Oscar Seaton - dob
StanleyBanks - basszusgitár
Thom Hall - billentyűs hangszerek

2012. 05. 18. 12:11

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

George Benson fellép a VeszprémFesten cikk képei
George Benson - George Benson fellép a VeszprémFesten