Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Koncert & party beszámolók

Sting visszatér!

Sting - Sting visszatér!

Sting visszatért basszusgitárjához és a nagyzenekari kíséretet korábbi, rockos háttérbandájára cserélte, hogy szólópályafutásának 25. évfordulója alkalmából ismét megörvendeztesse rajongóit legnagyobb slágereivel. Június 26-án a Budapest Sportaréna közönségét hívja egy virtuális utazásra a zene világába.

Ránézésre senki nem mondaná meg, hogy a brit zeneszerző, énekes, író, színész, aktivista már 61 éves. Ugyanolyan energikus, mint 1977-ben, amikor Stewart Copelanddel és Henri Padovanival - akit később Andy Summers váltott fel - megalapította a The Police-t. A bandával 5 albumot dobtak piacra és 6 Grammy-díjat nyertek. Sting 1985 óta szólóban építi karrierjét. Ez idő alatt 13 albumot adott ki, közel 100 millió eladott lemezzel büszkélkedhet, további 10 Grammy-t nyert, valamint egy Golden Globe, egy Emmy és 3 Oscar-díj jelölést tudhat magáénak.

Sting - Sting visszatér!

Tucatnyi hangszeren játszik: gitár, basszusgitár, bőgő, mandolin, szaxofon, de hallottuk bizonyítékát annak is, hogy jól bánik a pánsípal, lanttal, és kiválóan zongorázik, harmonikázik.

Szólókarrierjének 25. évfordulójára egy dupla CD-t jelentetett meg az elmúlt negyed évszázad legnagyobb slágereiből a The Best Of 25 Years címme, lidén nyáron pedig turnéra indul. A show június 26-án Budapesten, a Papp László Sportarénában állomásozik, ahol Sting 5 tagú zenekarával - Dominic Miller (gitár), Vinnie Colauita (dob), David Sancious (billentyűs hangszerek), Peter Tickell (elektromos hegedű) és Jo Lawry (ének) - és magyar rajongóival közösen eleveníti fel az elmúlt évek legmeghatározóbb dalait.

2012. 05. 22. 14:48

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Sting visszatér! cikk képei
Sting - Sting visszatér!                                Sting - Sting visszatér!