Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Koncert & party beszámolók

Szakcsi Lakatos Béla a Budapest Jazz Clubban

Szakcsi Lakatos Béla - Szakcsi Lakatos Béla a Budapest Jazz Clubban

Szakcsi Lakatos Béla az ötvenes évek óta töretlenül felfelé ívelő pályáján a mainstream jazz, a jazzrock, a new age, a szabad improvizáció és a gipsy jazz irányzatokban is maradandót alkotott.

Kilencéves korában, mikor zongorázni kezdett, arról álmodozott, hogy a klasszikus zene híres művésze és zeneszerzője lesz. Majd mikor megismerkedett a jazz sokszínűségével és improvizációra késztető sokrétűségével, végérvényesen a műfaj szerelmese lett. Zürichtől Varsóig, Nürnbergtől Belgrádig, Észak-Amerikától Ázsiáig a legrangosabb fesztiválokon lépett fel.

Szakcsi Lakatos Béla - Szakcsi Lakatos Béla a Budapest Jazz Clubban

Chick Corea többször is méltatta Szakcsi szerzői és előadói kvalitásait, aki napjainkig a műfaj olyan nagyságaival játszott együtt, mint Bob Mintzer, George Jinda, Lionel Cordew, Chieli Minucci, Peter Bernstein, John Patitucci, Jack De Johnette, Carmen Jones, Frank Zappa, Art Farmer, Mark Ledford, Dave Weckl, Omar Hakim, Terri Lyne Carrington, Marvin "Smitty" Smith, Jay Leonhart, Gerald Veasley, Victor Bailey, Randy Roos, Zoller Attila, Rodney Holmes, David Sanchez vagy Mike Richmond. A Liszt- és Kossuth-díjas művész zenéjében különösen nagy hangsúlyt fektet a klasszikus és kortárs zene, a világzene és a jazz ötvözésére. A Budapest Jazz Klub színpadán triójával június 30-án lép fel.

Szakcsi Lakatos Béla – zongora
Pecek Lakatos Krisztián – bőgő
Balázs Elemér – dob

2012. 06. 18. 15:25

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Szakcsi Lakatos Béla a Budapest Jazz Clubban cikk képei
Szakcsi Lakatos Béla - Szakcsi Lakatos Béla a Budapest Jazz Clubban Szakcsi Lakatos Béla - Szakcsi Lakatos Béla a Budapest Jazz Clubban