Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Koncert & party beszámolók

85 ezren fesztiváloztak idén a Hegyalján

Hegyalja Fesztivál - 85 ezren fesztiváloztak idén a Hegyalján

A Stereo MCs élő buliján több generáció táncolt együtt, az Irie Maffia és Akkezdet Phiai együtt léptek színpadra, a legjobban várt bandák, a Suicide Silence és az Enter Shikari pedig elvegyültek a fesztiválozók között, együtt buliztak a hegyaljásokkal. A szombati zárónap bőven vasárnap reggel ért véget. Idén, tavalyhoz hasonlóan 85 ezren döntöttek úgy, hogy a tokaji zenés nyaralást választják, köztük több ezer pécsi és Kassai Fesztiválozóval.

4 + 1 nap
Idén először hivatalos 0. nappal, a hegyaljai zenekarokkal nyitott a Hegy’: a zenés beköltözés megadta a fesztivál kezdőívét, ami innentől egyre feljebb szaladt. Szerdán a tokaji borokba azonnal beleszerető Alphaville kanyarított nagyot, a zenében és énekesnőjét tekintve is kemény és dögös Arch Enemy szétszedte a színpadot, a Borsodi Malátabárból pedig túlcsordult az Engine-Earz zenéjére partyzók tömege. A második napon Everlast adott különleges, akusztikus koncertet: másodmagával a színpadon, gitárral a kezében vont szinte tapintható energiaburkot a Hegy’ köré. Utána a Parov Stelar Band mutatta be új albumát a magyar közönségnek, a Pendulum pedig DJ settel búcsúzott a hegyaljásoktól. Pénteken a finn Sonata Arctica kóstolt bele a magyar gasztronómia legjavába: koncertjükre a színpad mögött, bográcsban készült marhapörköltből nyertek energiát. Ami ezután jött, az maga volt a fesztiválforradalom: a Biohazard-frontember Billy Graziadei szó szerint fejre állította a Tisza-partot: a színpadállványon, fejjel lefelé lógva tépte a húrokat, de a saját koncertje előtt még a Skindredhez is átszaladt a másik nagyszínpadra, hogy eltoljon egy közös számot a brit ragga-hip-hop-metal bandával. A 13. Borsodi Hegyalja Fesztivált többek közt a 30Y, a Kowalsky meg a Vega Big Band Special, a Danko Jones, a Hatebreed, a Broken Note, az Exodus, a Nemjuci, a Péterfy Bori & Love Band, a Csík Zenekar és az Ektomorf fellépése és a pénteken felállított AXE Együtt Tusolási világrekord is emlékezetessé tette a 85 ezer fesztiválozó számára.

Hegyalja Fesztivál - 85 ezren fesztiváloztak idén a Hegyalján

Összegzés
Több mint 200 fellépő, evezés, színház, strandolás, boros pincék, és izgalmas beszélgetések, az ország legjobb arcaival. A 13-as idén szerencseszám volt a lelkes fesztiválozóknak!

2012. 07. 22. 14:24

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

85 ezren fesztiváloztak idén a Hegyalján cikk képei
Hegyalja Fesztivál - 85 ezren fesztiváloztak idén a HegyaljánHegyalja Fesztivál - 85 ezren fesztiváloztak idén a Hegyalján