Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Koncert & party beszámolók

FEZEN 2012 - beszámoló a második napról

Fesztivál - FEZEN 2012 - beszámoló a második napról

A FEZEN 2. nap kissé szürreálisan kezdődött, amikor szembe jött velem egy hatalmas Rózsaszín Plüss Fánk kézen fogva egy Barna Kávésbögrével és egy Óriás Szivacs Szendviccsel a bejárat közelében. Ekkor már éreztem, hogy nem lesz átlagos este.

Elég korán, 4 óra körül érkeztem, és első körben egy kis akklimatizálódásra adtam magamnak időt. Csak jöttem mentem, hogy feltérképezzem a helyet, és hogy átvegyem azt a különleges ’fesztivál érzést’ amitől egy ilyen esemény több lesz egymásra zsúfolt koncerteknél.

Az első sátor, ahová bekukkantottam a Hammer World volt, ahol a Pigs Might Fly nyomult éppen. Csak néhányan álldogáltak a színpad előtt, de hatalmas piros pont a srácoknak, mert olyan átéléssel nyomták annak az 5 embernek a sikamikát, hogy a végül a környékről beszivárogtak a népek és fél óra múlva már tele volt a hely.

Fesztivál - FEZEN 2012 - beszámoló a második napról

Közben átvándoroltam a nagyszínpadhoz, ahol a díszlet Pokolgépbe öltözött. Hát azt nem tudom, hogy az arcszeszük még mindig Pitralon-e, de az biztos, hogy nagyon korrekt műsort vezettek elő, és ’mikor az ördög templomba ment’ akkor lúdbőrzött a hátam.

Az ilyen régi motorosok rajongó táborában is látszik, mennyire változatos lett a fesztiválra járók közönsége. Az első Szigetek idején a fesztiválozás csak a fiatal punk, metál és rocker huligánok szórakozása volt, ahová magára valamit adó 40-es be nem tette a lábát, hacsak nem szervezőként. Tegnap, pl. ezen a Pokolgép koncerten  egy 50-es, jól szituált apukát láttam önfeledten ugrálni és pogózni a huszonéves lánya és a kedves felesége oldalán.

Fesztivál - FEZEN 2012 - beszámoló a második napról

Következő megállóm a Magashegyi Underground volt, ami nekem az este csúcspontjává nőtte ki magát. Ismertem a számaikat, de élőben eddig még nem volt szerencsém hozzájuk. A Fezen Klub Csarnok teleszaladt a rajongókkal. Az énekesnő, Bocskor Bíborka iszonyú jól bánt a néppel. Neki nem kellett tornaórát tartania a közönségnek – kezeket fel, kezeket le, most tapsolj, most ugrálj! Annyira átadta magát a zenéjének, annyira élt a színpadon, hogy vele hullámzott, ugrált a tömeg. Közben nem szállt el, végig kapcsolatban maradt a közönséggel, a szemébe világító lámpák ellenére figyelte őket, reagált rájuk. Szerelmese lettem, komolyan. Berántott, magával ragadott és nem bántam, hogy nem akart ereszteni.

Fesztivál - FEZEN 2012 - beszámoló a második napról

Aztán egy kis kóválygás, ismerősökkel találkozás és kaja következtek, hozzá igen jó háttérzenét adott a Kiscsillag. Volt egy kis probléma az egyik gitárral, de hát az élő koncert szépsége, hogy random dolgok történnek. Akinek ez nem tetszik, hallgasson otthon tökéletes, művi stúdió albumot.

A kellemes időben a füvön kiterülve lazítottam, amikor is egyre több Eddás póló jelent meg a perifériás látóteremben. Ennek fele sem volt tréfa. Távol álljon tőlem, hogy magamra haragítsam az Edda rajongókat, de a tavalyi PAFE-én volt szerencsém végighallgatni, ahogyan Atis eljutott a ’kör közepétől’ a mulatósig és ezt nem akartam megint átélni.

Helyette inkább áthelyeztem székhelyemet a Media Markt sátorba, ahol Heaven Street Seven kezdett kicsivel az Edda időpontja előtt.

Nem volt akkora tömeg, mint amit szerintem érdemelt volna, mert az Edda kiszipkázta a népeket a nagyszínpad elé, de így is számosan ugráltak, táncoltak velem együtt. Szűcs Krisztián és csapata egy nagyon precíz, szuperül hangzó koncerttel ajándékozott meg minket. Krisztián tökéletes ellentéte volt a Magashegyi énekesnőjének, kicsit távolságtartó, elég zárkózott fazon. Néha még azt sem várta meg, hogy a közönség kifejezze a tetszését, már nyomult is a következő nótára. A számokba tett energia és profizmus azonban feledtette ezt és a „Mozdulj”-ra ott akkor több ember mozdult, mint egy átlag Norbi DVD-re.

Mivel eléggé kitomboltam magam, már nem maradt energia a Kowalsky meg a Vega koncertre, amire pedig nagyon fentem a fogam. Az együttes frontemberét Kowalsky Balázs Gyulát még a Black Out-ból jegyzem. A Fekete-Kék albummal lopta be magát a fülembe jellegzetes, mással össze nem keverhető hangjával.
 Na de sebaj, majd legközelebb.

Kell egy kis energia a 3. napra is, mert a PASO-t látnom kell!

Meadow

2012. 08. 04. 15:04

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

FEZEN 2012 - beszámoló a második napról cikk képei
Fesztivál - FEZEN 2012 - beszámoló a második naprólFesztivál - FEZEN 2012 - beszámoló a második naprólFesztivál - FEZEN 2012 - beszámoló a második naprólFesztivál - FEZEN 2012 - beszámoló a második naprólFesztivál - FEZEN 2012 - beszámoló a második napról