Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Koncert & party beszámolók

Sziget élményfaktorozás - Mínusz első nap - Csík zenekar, Daloskönyv bemutató

Éjszakai feliratmászás - Sziget élményfaktorozás - Mínusz első nap - Csík zenekar, Daloskönyv bemutató

A tradicionális rocketnó kifejezéstől furcsa módon mindig kiráz a hideg, lehet hogy a kényszerű címkézés miatt, ami Ádám óta benne van az emberekben: adj neki nevet, akkor lesz a tiéd. Én óvatosabb lennék: amit Csík Jánosék produkálnak, annyira játszi és könnyed, hogy nem egy, hanem akár tíz címkét is ráakaszthatnánk, és még akkor sem érnénk a végére a repertoárjuknak. De haladjunk sorban.

Arra gondoltam, hogy a később érkezőknek összeszedek néhány hasznosságot, hiszen a mai már a nulladik nap, holnaptól hivatalosan 100%-on üzemel a tér.

Bringa: Tegnapelőtt még totális kavar volt, hogy van-e hivatalos biciklitároló, de tegnapra már feloszlott a homály. Immár nem kellett a biciklit a kinti susnyás rozsdás kapujához láncolni, majd távozáskor hálózsákban szundikáló francia punkok fölött lábujjhegyen elsettenkedni, nem. Megnyílt bíz' a bringatároló, ami amúgy az eddigi Sziget legnagyobb misztériuma. Az infópontosok nem tudják hol van. A bringakölcsönző is google maps-en tudja betájolni. Az ismertető füzetekben az ikon megvan hozzá, csak nem helyezték el a térképen. Ha érintett leszel a kérdésben, gyere be a K hídon, menj egyenesen előre, és a taxis EXIT mellett elsétálva 50-60 méterrel bal kéz felé megtalálod. Megkapod a második (harmadik) karszalagodat, és a drótcsacsid is kap egyet, amivel aztán a rendezvény végéig validan parkolhatsz. Ha akarsz a dologba egy kis fűszert, röhögtesd meg az őrsrácot, aki emiatt úgy írja meg a két szalagra a számot, hogy aztán elvitelkor kedélyesen találgathatjátok az éjszakai in-kalosokkal hogy akkor az 7-es vagy 9-es, és most a tiéd, vagy csak ügyesen akarsz lopkodni.

Jut eszembe, biztonság: Jó, jó, tudom, korán van még, hogy az ottlakókból kibújjon a vérmes partiállat, de eddig az összes biztonsági őr maga volt a jókedélyű, segítőkész figyelem. Sokan vannak, de az a "húzd meg magad, csicskanépség" mentalitás, amire még évekkel ezelőtt is bármikor volt példa, annak most nyoma sincs. Tíz pont.

Kosz: Hát, nem is tudom hogy mondjam ezt, de... koszos leszel. Ez hétszentség. És nem csupán lábilag. A por úgy száll, hogy szinte hallod Ennio Morricone zenéjét közben: az egyik mosdós bódéban futottam össze egy lánnyal, aki sírva fakadt, amikor csak hűsölésből lemosta a karjait is, és a szép fehér partiruhája iszapbirkózos dresszé változott. Itt jön hasznossá a hőség: kimosva az egész ruhát, a feltűnőség inkább vizespóló versenyes figyelmet szerzett neki az alatt a 10 perc alatt, amíg csurira meg nem száradt. Tessenek maguk is kreatívak lenni!
Okosságból egyelőre ennyi. Nézzük a mínusz eggyedik nap (au) kínálatát.

A tradicionális rocketnó kifejezéstől furcsa módon mindig kiráz a hideg, lehet hogy a kényszerű címkézés miatt, ami Ádám óta benne van az emberekben: adj neki nevet, akkor lesz a tiéd. Én óvatosabb lennék: amit Csík Jánosék produkálnak, annyira játszi és könnyed, hogy nem egy, hanem akár tíz címkét is ráakaszthatnánk, és még akkor sem érnénk a végére a repertoárjuknak.

Mikor láttál utoljára százezer embert összekapaszkodva táncolni? A tömegeknek - és ezt tudja bárki, aki gyakran keveredik ilyen közegbe - megvan a saját pszichológiája. Belépsz, a hangulat átitat, és önmagad mellett/helyett egy kis része leszel az egésznek. A tömeg hangulata a tiéd is, és a tiéd a tömegé.

Ritkán találkozunk magyar népzenével a maga valójában, és bevallom, ez alól én sem vagyok kivétel... ám a ravasz és trükkös ritmusok egy az egyben ahhoz a részedhez szólnak, ami ennek az országnak a sajátja. Vidám futamok, és súlyos dobbantás. Csinálod, és kész. És ez a zene tényleg áthág némely országhatárt: az itt kempelő korán érkezett külföldi népek ugyanúgy ropták mint mindenki más - és megkérdőjelezhetetlen, őszinte örömmel.

Profi és szeretetteli produkciót láthatott, aki ott volt. A most bemutatott Daloskönyv feldolgozásait olyan nevekkel kötötték össze, mint Kovács Kati, Hobó, Szörényi és Bródy. Lovasi András és Kiss Tibi mint állandó vendégszereplő persze elmaradhatatlan részese volt az egésznek, utóbbi hawaii inget és némi melankóliát viselt.

"Azt nem bírom a Csík zenekarban hogy a csapból is ők folynak" - ez a mondat egy irodából kiszabadult, hipsternek tűnő srác szájából hangzott el a K hídon átmentemben. Aztán csillagharcos, tudod-e mi folyik még a csapból?
Víz. Igen, az abszolút éltető elem, kicsiny kék bolygónk és az emberi szervezet túlnyomó százaléka ebből áll, olyasvalami, amitől ha megfosztatsz, hozhatják a talicskát. Túl sok nyűg van manapság, és ez a zene nem kér többet mint amit adnál. Legyél ott, hagyd, hogy a jól bevált magyar népzenei ritmusok, profi zenészek emlékeztessenek arra, hogy mi is az az öröm, milyen is a tánc, és milyen összevigyorogni a többi eufórikus népséggel a tömegben.

Sziget 2012, mínusz első nap, hát így.

FilóSpohie

2012. 08. 07. 13:45

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

dzsino 2012. 08. 10. 16:10
Mi bringával mentünk, tényleg OK, hogy van szerviz meg parkoló, kölcsönző. Király volt. Mire visszamentünk kicsit rendbe is kapták a kecót. Az oda vezető útra meg ezt töltsétek le telóra: http://minu.me/-bringapont Ugyancsak ingyenes!
VENDÉG 2013. 10. 08. 9:24
NAGYON JÓ
VENDÉG 2014. 04. 21. 15:50
SZUPIAK!
VENDÉG 2014. 05. 26. 15:48
SZÉP!
VENDÉG 2014. 11. 25. 9:49
...

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

További hozzászólások »

Sziget élményfaktorozás - Mínusz első nap - Csík zenekar, Daloskönyv bemutató cikk képei
Éjszakai feliratmászás - Sziget élményfaktorozás - Mínusz első nap - Csík zenekar, Daloskönyv bemutató