Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Koncert & party beszámolók

Popslágerek szimfonikus zenekari hangszerelésben

 - Popslágerek szimfonikus zenekari hangszerelésben

Az MR Szimfonikusok immáron már másodszor lépnek színpadra a hazai popszakma jeles képviselőivel. Az est folyamán fellép Péterfy Bori, a Pannonia Allstars Ska Orchestra, a Heaven Street Seven, a Kiscsillag, a Compact Disco, az Irie Maffia, a Neo, a Kistehén, a Hősök és a Vad Fruttik.

A tavalyi Sziget Fesztiválos első produkció sikerén felbuzdulva MR Szimfonikusok Balogh Sándor vezényletével és a popzenekarok a napokban megkezdték a közös próbákat, hogy teljesen új hangszerelésben szólaltassák meg legismertebb slágereiket, ezúttal a Közmédia Napján, szeptember 8-án a Millenárison. A tavalyi fellépők dalait Balogh Sándor hangszerelte, idén annyiban változott a helyzet, hogy az együttesek maguk készítették el az átiratot. A karmester az MTI-nek lemondta: maximálisan tiszteletben tartják a zenekarok által készített áthangszerelt verziókat, ugyanakkor a próbák során is van lehetőség az esetleges változtatásra. A lényeg a tökéletes összhang. Szimfonik Live 2.0 produkcióban olyan népszerű dalok hangzanak el az együttesek és az MR Szimfonikusok közös előadásában, mint például a Lehunyom a szemem (Vad Fruttik), az Ez a szerelem (HS7), a Bloodshot Eyes (Irie Maffia), a Sound of Our Hearts (Compact Disco) és a Vámpír (Péterfy Bori & Love Band).

 - Popslágerek szimfonikus zenekari hangszerelésben

"A produkció tavaly nagy sikert aratott és a cél idén is az, hogy a fiatalokat, akik a különböző könnyűzenei előadóik rajongói, kicsit próbáljuk a komolyzenei koncerttermek felé terelni, színesebbé tenni zenei ízlésüket. Érezzenek rá, milyen az, amikor egy rapet játszó formáció mögött ott van egy olyan zenekar, amelyben fagotton és üstdobon játszanak" - fogalmazott a karmester.

Szimfonik Live 2.0 produkció

Helyszín: Millenáris
Kezdés: 19 óra
A belépés ingyenes.

MTI Fotó: Kollányi Péter

2012. 08. 29. 17:12

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Popslágerek szimfonikus zenekari hangszerelésben cikk képei
 - Popslágerek szimfonikus zenekari hangszerelésben   - Popslágerek szimfonikus zenekari hangszerelésben