Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Koncert & party beszámolók

Budapesten debütált az új Kosheen-korong

Kosheen - Budapesten debütált az új Kosheen-korong

"Sian Evans egy őrült, tartsd a három lépés távolságot!" - figyelmeztetett walesi barátom, amikor bejelentettem, hogy Kosheen koncertre készülök. Mint kiderült, Sian csak a férfiakkal bánik furán, a színpadon ugyanis inkább őrülten jó!

Persze nem csak az énekesnő torokbeli adottságainak, hanem az igen összetett hangzásnak, a stílusgazdag daloknak köszönhető a bristoli trió sikere. Tizennégy éve kísérleteznek a drum’n'bass, a hip-hop, a rock és a jazz ötvözésével, s az október elején megjelent Independence ugyan csak a negyedik lemezük, érdemes volt évekig várni rá, hiszen a megszokott minőséget kaptuk. 

Múlt héten a Zöld Pardonban duplán ünnepelt a Kosheen. Mi hallhattuk először élőben az új album néhány dalát, ráadásul Evans a koncert alatt többször is emelte poharát saját születésnapjára. Tizenkét fok volt odakint, ám a zenekar gondoskodott róla, hogy felhevítsék a hangulatot. Egy kis bemelegítés után már a ZP kidobóemberei is elkapták az ütemet, nem lehetett ellenállni a dübörgő basszus, a sejtelmesen fülbemászó dallamok és a dögös gitáralapok elegyének. 
 
Az új dalok közül talán a Get a new one-ra  indult be leginkább a közönség, amelyet a banda már tavaly is bemutatott Budapesten a repülőtér új termináljának megnyitóján. Szerencsére az Independence-ről a dinamikusabb számokat játszotta a trió. Érdekessége ugyanis a lemeznek az a kettősség, ami elkülöníti a könnyed, lágy, lazulós, és a vadabb, mozgékonyabb, mélyebb hangzású dalokat. Előbbieket "csendes", társasjátékozós pizsipartikon érdemes lejátszani, utóbbiakra - mint az Addict vagy a Spies - viszont muszáj egyszer élőben tombolni. Nem maradt el természetesen a már jól ismert slágerek közül a Hide U, a Slip and slide suicide, a Hungry és az All in my head sem.
A visszatapsot a népszerű Catch követte, s a fázósnak induló buli végül a vadiúj Dependencyvel és a kimelegedett rajongók sikoly-arzenáljával zárult. A Kosheen nevéhez méltóan régit és újat hozott a magyar rajongóknak. Az a jó bennük, hogy koncertjeiken még a rockerek is összehaverkodnak az elektronikus zene kedvelőivel.  

Zsó

2012. 10. 18. 15:26

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Budapesten debütált az új Kosheen-korong cikk képei
Kosheen - Budapesten debütált az új Kosheen-korong