Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Koncert & party beszámolók

Elvarázsolta a közönséget a Keep Floyding

Keep Floyding - Elvarázsolta a közönséget a Keep Floyding

A Pink Floyd ugyan soha nem lépett fel hazánkban, a hazai rajongók azonban egy igazi kinccsel büszkélkedhetnek: a Keep Floyding tribute zenekarral.

Az október 25-én a Művészetek Palotájában megrendezett Keep Floyding élménykoncert egy az egyben a pszichedelikus rock leghíresebb úttörői koncertjeinek hangulatát adta vissza. Az együttes utoljára 2006-ban adott teltházas koncertet a MüPában, azóta vártuk az ismétlést. Érdemes volt. Az előadásra már a koncert meghirdetését követő néhány nap alatt elfogyott minden jegy, ezért a zenekar duplázott: egy nap alatt kétszer is végigzenélték a 150 perces repertoárt, hogy a Floyd-rajongók ne maradjanak le a varázslatos élményről. A terem tökéletes akusztikáján túl természetesen most is különleges fénytechnikával és látványelemekkel – s itt nem csak a gyönyörű, s hangjukkal libabőrt gyártó vokalista lányokra gondolok - turbózták fel az előadást.

Aki nem ismeri a Floydot és a progresszív rock hangulatát, az nem is értheti és érezheti át azt az atmoszférát, amit a filozofikus gondolatokkal teli szövegvilág, a tiszta, éteri gitárszólók és a végtelen dimenziókba repítő, olykor idegen hangeffektek elegye nyújt a hallgatóknak. Az 1999-ben megalakult Keep Floyding olyan kiváló zenészekből áll, akik a színpadon maguk is a játékuk rabjává válnak, tökéletes összhangban vannak, s lerí róluk, hogy ez az életük: Pink Floydot játszani. A nézőtéren sincs szükség tudatmódosító szerekre, hiszen a hétköznapok zűrzavarából elvágyódó embernek ilyen körülmények között nem nehéz az andalító dallamok világában elmerülni.

Kemény dió lenne összeállítani egy Best of Pink Floyd listát, hiszen a cambridge-i banda valamennyi dala más-más módon egyedi és különleges, de magyar helytartójuknak, a Keep Floydingnak sikerült. Tegnap esti koncertjüket a Shine on you crazy diamond című klasszikussal indították, s olyan nagysikerű dalok kerültek terítékre, mint a Time, a High hopes, a Let there be more light, vagy a 23 perces Echoes. A várva várt slágereket pedig – Another brick in the wall, Comfortably numb, Run like hell – természetesen a végére hagyták. Talán csak a Wish you were here-t hiányoltam. Remélem, eljutok Goldschmidt Gáborék legközelebbi előadására is. Ez a tribute zenekar megérdemli, hogy nemzetközileg is elismert Pink Floyd-imitátor legyen. Roger Watersék pedig bajban lennének!

Zsó

2012. 10. 26. 17:06

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Elvarázsolta a közönséget a Keep Floyding cikk képei
Keep Floyding - Elvarázsolta a közönséget a Keep Floyding