Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Koncert & party beszámolók

Bemutatja új lemezét a Cornelio Tutu Band

Cornelio Tutu Band - Bemutatja új lemezét a Cornelio Tutu Band

A 90.9 Jazzy Rádió tehetségkutató pályázatának, a Jazzy Dalversenynek, tavalyi győztese, a Cornelio Tutu Band lemezbemutató koncertet ad a Jam Pubban.

Cornelio Tutu (Juhász Kornél) gitáros és zeneszerző, miután számos magyar pop-rock-jazz énekessel dolgozott együtt, 2003-ban megalakította saját zenekarár, a Cornelio Tutu Band-et, amely latin-funky-jazz stílust játszik. „A zenekar önmagában ötvözi a fúvósok által képviselt, erőteljes jazz lüktetést, és az énekesnők lágy hangjának köszönhető, tempós funkyt. Ezek az összetevők, nagyszerű hangszerszólókkal kiegészülve, olyan egyensúlyban jelennek meg a színpadon, amely egyszerre teszi lehetővé a művészi-zenei élmény befogadását és az ellazító szórakozást is.”

Cornelio Tutu Band - Bemutatja új lemezét a Cornelio Tutu Band

Első albumuk (2004.) nagyon jó nemzetközi kritikákat kapott, ennek is köszönhetően a zenekar számos hazai- és nemzetközi jazzfesztiválon lépett már fel, többek között az Egyesült Államokban és Indiában is. 2011-től a zenekar egy új, énekes formációval kezdett el dolgozni, fúvósszekcióval is kiegészülve. A Cornelio Tutu Band tagjai olyan jazz zenészek, akik már számos zenekarban bizonyították tehetségüket. A zenekar rendszeresen játszik hazai klubokban és fesztiválokon is.

Tagok: Horváth Tímea – ének, Singh Viktória - ének, Cornelio Tutu (Juhász Kornél) - gitár, Miseta Szandra – billentyűk, Vígh Arnold – basszusgitár, Hortobágyi László - dobok.
Fúvós szekciónk: Schreck Ferenc / Skerlecz Gábor – pozan, Puskás Csaba / Koós-Hutás Áron – trombita, Varga Gergő / Meleg Tamás - szaxofon. (jazzy.hu)

Lemezbemutató koncertjük alkalmával december 5-én a Jam Pubban várják az igényes zene kedvelőit.

(forrás. jazzy.hu, Fotók: www.corneliotutu.com)

2012. 11. 26. 14:06

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Bemutatja új lemezét a Cornelio Tutu Band cikk képei
Cornelio Tutu Band - Bemutatja új lemezét a Cornelio Tutu Band Cornelio Tutu Band - Bemutatja új lemezét a Cornelio Tutu Band