Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Koncert & party beszámolók

Mark Knopfler Budapesten népszerűsíti legújabb albumát

Mark Knopfler - Mark Knopfler Budapesten népszerűsíti legújabb albumát

A Dire Straits egykori kiválósága Mark Knopfler háza táján felgyorsultak az események. Pár hónapja Ivor Novello Életműdíjat kapott (ez a legnagyobb elismerés zeneszerzők számára), szeptemberben jelent meg legújabb nagylemeze a Privateering, jövő nyáron pedig Európában turnézik. A koncertsorozat egyik állomása, június 22-én a Budapest Sportaréna lesz.

Az idén 63 éves Mark Knopfler a legendás Dire Straits énekes-gitárosaként kezdte pályafutását az 1970-es évek végén. Közel  18 év együtt zenélés, 4 Grammy-díj és több mint 120 millió eladott lemez után, 1995-ben kilépett a bandából, hogy szólóban folytathassa tovább karrierjét.

Első szólóalbumát 1996-ban jelentette meg Golden Heart címmel, ezt követte a 2000-es Sailing To Philadelphia. A The Ragpickers Dream 2002-ben, a Shangr-La 2004-ben, az All The Road Running 2006-ban debütált. A sorban a 2007-ben kiadott Kill To Get Crimson következik, melye után a 2009-es Get Lucky érkezett.

A Privateering Mark Knopfler nyolcadik szólóalbuma, amely 20 új dalt tartalmaz, és az első dupla albuma 35 éves pályafutása során. Az album promóciós koncertkörútja 25 európai ország 72 városát érinti és 2013 áprilisában indul. Knopfler és 8 tagú zenekara, június 22-én a Budapest Sportarénába várja a hazai rajongókat egy igazi örömzenélésre. Az  új anyag mellett az énekes-gitáros állítása szerint a régebbi nagy kedvencek is felcsendülnek majd. Mark Knopfler szakmai és kereskedelmi szempontból is egyike minden idők legsikeresebb előadóinak, eddig több mint 120 millió albumot adott el a Dire Straits korai éveitől mostanáig.

2012. 12. 26. 10:03

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Mark Knopfler Budapesten népszerűsíti legújabb albumát cikk képei
Mark Knopfler - Mark Knopfler Budapesten népszerűsíti legújabb albumát