Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Koncert & party beszámolók

A Kowalsky meg a Vega megint odarakta!

Kowalsky meg a Vega - A Kowalsky meg a Vega megint odarakta!

Tartalmas és örömteli évet tudhat maga mögött a sajátos zsivány pop világához hűen ragaszkodó zenekar. December elején jelent meg Kowa és FankaDeli közös, Expedíció című lemeze, amelyből a Barba Negrába látogató rajongók bőven kaptak ízelítőt. Ráadásul a karácsonyi koncert jelentette Jimmy és Sóder számára a nagy visszatérést, akik másfél év után újra csatlakoztak a Kowalsky meg a Vegához.

- Ahogy egy párkapcsolatban, úgy a zenekar életében is kell néha egy kis időt és szabad teret adni egymásnak, hogy tisztázódjanak az egyéni és a közös célok. Nagyon örülök, hogy sikerült átbeszélnünk a srácokkal mindent és bízom benne, hogy a Kowalsky meg a Vega marad a jelenlegi formációnál – árulta el Kowa, akiről a koncertet megelőző próba forgatagában is szokatlan higgadtság és közvetlenség sugárzott. Azt már meg sem kérdeztem tőle, hogy mivel lehet kihozni a sodrából... S ez a figyelmesség a buli alatt még a közönségre is ráragad! Máshol csak a lökdösődés és a szitkozódás megy, ha a színpad közelébe próbál furakodni az ember. Ám a Kowalsky meg a Vega-rajongók együtt, önzetlenül rajonganak, mert „ez így szép, így jó”.

A megszokott hangzás mellett izgalmas látványelemekkel is feldobták a hangulatot a fiúk. Szállingóztak a buborékok meg az előszilveszteri konfetti, sőt a színpadon fel-feltörő lángcsóvák még tovább perzselték a hangulatot. A klasszikus Nem minden szarka farkától kezdve a Darsanon keresztül a Forradalom Rt.-ig a legjobb számokkal köszöntötték Kowáék a rajongókat, akik valamennyi dal minden egyes sorát karöltve, hullámozva, vagy épp egymás nyakában csücsülve üvöltötték.

Az est fénypontjaként FankaDeli Feri is a színpadra lépett, hogy a már jól beharangozott és rengeteg pozitív visszajelzést kapott Expedícióról előadjanak Kowalskyékkal néhány közös szerzeményt. A közönségkedvenc Ez a mi mesénken kívül a Bölcsődtől a sírodig, a 24. óra és a Szerelmes minden című dalokat is a megérdemelt üdvrivalgás követte. A Hibázni nekem nagyon hiányzott, de legközelebb talán azt is hallhatjuk.

- Három éve ismerjük egymást Fankával, nagyon jó ötlet volt az együttműködés, s érezhetően a rajongóknak is tetszik, amit csinálunk – árulta el Kowa. - 2013-ban is rengeteg közös fellépésünk lesz, turnéhegyek várnak ránk, s mi állunk elébe!  

Az együttes és rajongótábora olyanok, akár egy hatalmas család: elválaszthatatlanok. Bármi, amibe Kowáék belefognak, kifogásolhatatlan. Ritka az olyan banda, amelyiknek a fülbemászó dallamokon kívül a szövegei is nagyon ott vannak. Tanulság, irónia, reménykeltés, hit és bizalom - egy Kowalsky meg a Vega-lemez vagy koncert felér egy sikeres terápiával, amit újra és újra végig akarunk csinálni. Működik. Hatásosak és igazak a sorok. Ezért becsüljük meg!

Zsó

2012. 12. 29. 13:15

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

A Kowalsky meg a Vega megint odarakta! cikk képei
Kowalsky meg a Vega - A Kowalsky meg a Vega megint odarakta!