Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Koncert & party beszámolók

Multitehetségek Kanadából a Youtube hátán

WOTE - Multitehetségek Kanadából a Youtube hátán

Ha azt mondom, az egy négyzetméterre eső zenei tehetség, hangszerhez-értés, hangterjedelem ebben a bizonyos bandában konvergál a 100%-hoz, meglehet felkelteném a te figyelmed is, igaz? Szeretnél eljönni a kanadai srácok koncertjére, és megnézni őket a saját szemeddel? Nos, nem fogod.

Épeszű, zenét szerető ember soha nem ejt ki ilyet a száján. Ha kényes arra, hogy hol, miként, milyen környezetben szórakozhasson.  Én is első alkalommal kaptam rajta magam azon, hogy azt dünnyögöm: „De MIÉRT kellett pont az A38 hajóra szervezni?!”
Persze, mindenki tudja, az A38 a világ legjobb szórakozóhelye, és naná, hogy egyike azoknak a helyeknek egész Európában ahol igazi, profi, nemzetközi sztenderdeket is meghaladó hangosítás és hangulat mellett érkezhetnek a különböző fellépők.

Egyvalami viszont véges ezen az ikonikus szórakozóhelyen.
A férőhely.
És emiatt most sokan szomorúak.

Március 21-én, holnap, olyan banda érkezik, akiket van, aki talán Youtube-huszároknak nevezne – hiszen nem titok, hogy a coverjeiről elhíresült Walk Off The Earth-öt az a generáció ismeri és imádja, akiknek a mindennapi élet része a napi videómegosztó szörfölés.

Igen, az ingerküszöbünket magasra emelték már.
Ismerjük a coverek által az 5 perc hírességre, és még 10.000 megnézésre hajtó sztárjelölteket, akik az ismertség legbeváltabb, és manapság legtöbbet alkalmazott módját választják: valaki más hátán felkapaszkodni odáig.

Ha van valaki (vannak valakik), akik ezt a már eleve lemondó, szájbiggyesztő kijelentést meg tudják változtatni, akkor hölgyek és urak, hadd mutassuk be a WOTE-t.

A Gotye – Somebody that I used to know feldolgozással az „Öt ember egy gitáron” jelenség végigsöpört a világon. A videó jelenleg egy év alatt majdnem 150 millió megtekintéssel gazdagodott.
Szívből javasoljuk. hogy sodródj bele bátran a WOTE -féle youtube, facebook és twitter világba, és egyvalamiben biztos lehetsz: remek hangok, multitehetséges zenészek, kismillió fura hangszer, meglepetés megoldások, és profizmus a végletekig. Na és persze tökéletes közösségi kommunikáció.

Egyedi, ötletes klipjeik, feldolgozásaik, amelyekben reggaet, popot, indiet és még számolatlan zenei műfajt pattintanak ki az ujjaikból, olyan érzést adnak ebben a szétstylistolt tömegzenei sodrásban, mintha egy zöldellő, tavaszi rétre nyitnál egy ablakot. Előkerül az ukulele, a gitárok, a zongora, színre mindenki játszik minden hangszeren, és emellé olyan hanggal rendelkeznek, hogy az ember önkéntelenül is elgondolkodik: van bármi, amit ezek a kanadai fiatalok NEM tudnak?

A klippek (még ha néha a webkamerás minőséget sem hozzák), kivétel nélkül ötletesek, vidámak, egyik másik konkrétan zseniális. (Ajánljuk figyelmetekbe a Red Hands videót, és közvetlenül utána az „Így készült” verziót – egyetlen vágás nélkül.)

Ezeknek a srácoknak minden pórusukból árad a tehetség, és ha eltévedsz hozzájuk (legyen szó bármelyik platformról), figyelmeztetünk: az általuk adott jókedv ragadós.

Ismerjük meg őket: Gianni Luminati, Sarah Blackwood, Ryan Marshall, Joel Cassady és
Mike "Beard Guy" Taylor. (Utóbbit a mémfetisiszták megnézhetik az Epic Beard Guy címszó alatt is, hiszen mimikátlan, szakállas arca, és az elmaradhatatlan sapka, illetve a klipekben látható furcsa eszközhasználat, incl. lábbal zongorázás, és a bundokon túli pengetés már óhatatlanul az internetes hősök sorába emelte.)

Szóval szeretik őket az emberek. A könnyedség és a profizmus egyvelegére azok is vevők, akik amúgy hajlamosak csak egy zenei stílust vinni a zászlajukon.
Csoda, hogy az A38 hajóra a jegyek elővételben már februárban elfogytak? A koncert Facebook esemény üzenőfala az idő elteltével egyre kétségbeesettebb üzenetekkel van teli, lemaradt rajongók fizetnének már akár háromszor annyit is a jegyért – főleg tudva azt, hogy Sarah nagy pocakjából kiindulva, ő és Gianni a közeljövőben a koncertezés helyett valószínűleg szülőként foglalatoskodnak majd. (Fénykép a Facebookról, pont most jelentették be: a poronty fiú.)

A Walk Off The Earth saját erőből, zenei tehetségből, lököttségből és remek közösségi kommunikációból emelt olyan magas lécet, hogy mi, egyszeri fogyasztók csupán remélhetjük, hogy lesznek még mások is, akik meg fogják ezt ugrani.

Addig is: maradunk tisztelettel.

És srácok, legközelebb nagyobb helyre gyertek!

FilóSpohie

2013. 03. 20. 20:17

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Multitehetségek Kanadából a Youtube hátán cikk képei
WOTE - Multitehetségek Kanadából a Youtube hátánWOTE - Multitehetségek Kanadából a Youtube hátánIt's a boy! - Multitehetségek Kanadából a Youtube hátán