Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Koncert & party beszámolók

A.K.T.-izzás az A38-on

A.K.T. - A.K.T.-izzás az A38-on

A, mint A.K.T., azaz Alkalmi Kapcsolatok Társulása és A, mint A38, vagyis Artemovszk 38. A világ legjobb szórakozóhelyének kikiáltott koncerthajó teraszáról könnyen úgy tűnhet majd július 14-én este 20 órától, mintha Budapest elhomályosuló fényeit Párizs pislákoló-világító pöttyei rajzolnák át.

Nem csalás, ámítás: a három színésznő alkotta A.K.T. olyan francia sanzon-estet rittyent (a zongorista Harmati Máté, a basszusgitáros Horváth Gábor, a dobos Molnár Mátyás és a trombitás Harmati Sebestyén támogatásával), hogy még annak is tátva marad a füle és a szája, aki eddig azt hitte, nincs oda e zenei műfajért!

Merthogy Palóc Eszter, Takács Paulina és Várady Viktória nem csak hihetetlenül hitelesen és élvezetesen adják elő a klasszikus francia sanzonokból táplálkozó repertoárjukat, de át is élik, játszi könnyedséggel el is játsszák a legendás dalokat, amik közt éppúgy találni Pink Martini-remeket (Je ne veux pas travailler) és Joe Dassin-féle telitalálatot (Champs Elysées), mint franciául is sikeressé vált örökzöldeket. Utóbbiakra kiváló példa a Parole, Parole, melynek a Dalida és Alain Delon-féle változata legalább olyan híres, ha nem híresebb, mint az eredeti olasz verzió Mina és Alberto Lupo előadásában, de ott a brazil filmcímadó, a Tico Tico, amivel többek közt Isabelle Boulay tarolt. S ha már filmek: a Belleville randevú című animációs alkotás idehaza sem ismeretlen, ahogy a zenéjét sem kell külön bemutatni, úgyhogy külön nem is éneklik az A.K.T.-nők, csakis a jó egyórás műsoruk részeként, melybe a fentieken túl számos meglepetésnek is jut még hely. Sőt, a felejthetetlennek ígérkező estén a facebookon (https://www.facebook.com/groups/155759817782628/) és saját honlapjukon, az aktszinhaz.hu címen is megtalálható sanzonhölgyeket a Cabaret Medranónak köszönhetően a kabarék és tangók világát vegyítő urak követik. Oh-la-la!

Balajti Péter

2013. 07. 11. 11:36

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

A.K.T.-izzás az A38-on cikk képei
A.K.T. - A.K.T.-izzás az A38-on