Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Koncert & party beszámolók

Világzene, jazz és tánc Balatonlellén

Fókatelep - Világzene, jazz és tánc Balatonlellén

Balatonlelle is izgalmas programot kínál a jazz és világzene kedvelőinek júliusban. Az ingyenesen látogatható Babel Sound Fesztiválnak a helyi rendezvénypark ad otthont, július 19-21. között.

Az idei tematikában a világzene, a jazz, a tánc és a gasztronómia kerül górcső alá, magyar, spanyol, cseh, holland és szlovák fellépők mellett, több határokon átívelő, nemzetközi zenei projekt is bemutatkozik. A 12 koncert mellett, kísérő rendezvényként, táncos workshopok is várják az érdeklődőket. S hogy a gasztronómia sem maradjon el, délelőttönként főzőbemutatóra is számíthatnak a fesztiválozók, így naponta 3-4 féle különleges fogás csábítja a nagyérdeműt.

Fókatelep - Világzene, jazz és tánc Balatonlellén

No de kanyarodjunk vissza egy kicsit a fellépőkhöz. A színes programban a hazai tehetségeket a Fókatelep, Boggie, Presszó Tangó Libidó, Is... Real Project képviseli. Szlovákiából érkezik Lellére a Balkansambel, Csehországból a cimbalom hangjára építő Medicimbal. Spanyolországot képviseli Julian Olivares Trió, és a magyar származású María Keck, aki a De Cobre zenekarral karöltve a flamenco műfajában jeleskednek, de a holland Amariszi együttest is a színpadon köszönthetjük majd. A zene nem ismeri a határokat. Ezt az axiomát igazolja 3 különleges vendég csoport is, hiszen mindhárom banda tagjai különböző nemzeteket képviselnek. A Haninah Project a Balkántól Kelet-Törökországig húzódó zenei utazásra hívja a hallgatót, a Sanké hagyományos nyugat-afrikai ritmusokat játszik. Dely Dávid, a nemrég elhunyt kolumbiai-magyar zenész emlékét pedig egykori zenekara, a Tumba y Quema, valamint édesanyja, Leonor Dely közös szereplése idézi meg.
A kisebb, kevésbé zsúfolt és családiasabb  hangulatú szórakozásra vágyók minden bizonnyal kiválóan fogják magukat érezni a jazz és világzene találkozásán Balatonlellén.

2013. 07. 17. 10:38

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Világzene, jazz és tánc Balatonlellén cikk képei
Fókatelep - Világzene, jazz és tánc BalatonlellénFókatelep - Világzene, jazz és tánc BalatonlellénFókatelep - Világzene, jazz és tánc Balatonlellén