Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Koncert & party beszámolók

Magyarország Parádé nagyhatalom lett

Budapest Parádé - Magyarország Parádé nagyhatalom lett

Előzetes becslések szerint 500.000 ember vett részt a tegnap rendezett Budapest Parádén. A 100 millió forint költségvetésből rendezett megabuli így lepipálta a műfajt megteremtő Berlint, ahol idén nem érte el a félmilliót a látogatók száma.

2002-ben az előző évhez képest még több, 50 kamion vonult fel a fantasztikus külsőségekkel felruházott tömegrendezvényen. A csúszás ellenére is rengetegen várták a buli kezdetét, amely délután kettőtől este tízig tartott.

A Budapest Parádén 50 mozgó színpaddá átalakított kamion furikázott végig az A Deák tértől az Andrássy úton át a Hősök teréig. A túlnyomórészt technozenétől dübörgő kamionok lassan haladtak végig az Andrássy úton. A talpalávalót mintegy 300 DJ szolgáltatta felvonultatva a hazai szakma elitjét. A Parádét több, mint 40 utóbuli zárta a legforgalmasabb klubokban. A hivatalos afterpartyt, a Budapest Parádé Bónuszt az SAP Csarnokban, a Körcsarnokban és az Olimpiai Csarnokban tartották.

A Budapest Parádé után hatalmas feladat jutott a Fővárosi Köztetrület-fenntartó Vállalatnak. A felvonulás után azonban egy órával már elviselhető rend uralkodott az utakon. 50 ember és 6 gép dolgozott a több, mint 200 köbméter szemét eltakarításában.

A rendezvényt jövőre is megrendezik, a rendezőknek még három évig szerződése van az önkormányzattal a területfoglalásra. Berlinben közel sem ennyire bíztató a helyzet, az idei bukást követően még az sem biztos, hogy jövőre is lesz berlini Love Parade.

2002. 08. 25.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

2002. 08. 25. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Magyarország Parádé nagyhatalom lett cikk képei
Budapest Parádé - Magyarország Parádé nagyhatalom lett