Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Koncert & party beszámolók

Budapest Parádé - a szórakozás napja

Budapest Parádé - Budapest Parádé - a szórakozás napja

Fülig érő mosolyok, kezek ezrei a levegőben, kiabálás, sikítás, tánc, pörgés, csinosabbnál csinosabb lányok, kifogástalan időjárás, remek zenék, hatalmas embertömeg. Ezek a jelenségek jutnak először eszembe az eseményről. Igazság szerint sorolhatnám még a végtelenségig, de aki ezt nem élte át személyesen, az megfosztotta magát élete legszebb napjától. Augusztus 24-én a bulizó fiatalság uralma alá vette a belvárost!

A tömegközlekedési eszközön már délben megjelentek a kifestett, kiszőkített, kiöltözött emberek hadának első előőrsei. Gondot természetesen nem okoztak, de miért is tették volna egy ilyen csodálatos napon. Az idősebb korosztály kicsit csóválta a fejét, a nyugdíjasok néha elhúzták a szájukat, bár végül is nem kifejezetten az ő számukra rendezik meg a Parádét évről évre. Ettől függetlenül szép számmal találkozhattunk, apukákkal és anyukákkal, komplett családokkal gyerekestül és nagymamástul.

Budapest Parádé - Budapest Parádé - a szórakozás napja

Délután 1 órakor a kamionok már az Andrássy út bejáratánál sorakoztak, várva a buli kezdetét. Ez 14 óra magaságában be is következett, mikor is felbődültek az első ütemek, basszusok és dallamok a hangszórókból. Beindult a Parádé, és ezzel együtt az akkor már igen magasan járó hangulat még tovább kúszott fölfelé. 1 órával később pedig lassan az összes kamion útnak indult. Mindenfelé táncoló és mosolygós emberek egész sora.

A kamionokból hol dőlt a füst és a hab, vagy pedig a legkülönbözőbb ruhákba, maskarákba öltözött táncosok szórakoztatták a közönséget órákon keresztül. Előkerültek a vizipisztolyok, mind a járműveken, mind a bulizó fiatalok kezeiben. Mindenfelől sípok és különféle éles hang kiadására alkalmas eszközök ontották magukból a magas ’c’ hangokat. Tomboló táncosok két-háromfős csoportokban csápoltak a villanyoszlopokon. Nevetés, lárma és boldogság amerre csak a szem ellát.

Azt kívánná az ember, bárcsak ennek soha ne lenne vége, és akkor még csak éppen, hogy megérkezett az 50 kamion a Felvonulási térre. Ekkor kezdődött a még hatalmasabb őrület, ugyanis így már mindenki átláthatta, hogy a neki tetsző stílusok, zenék merre is találhatók. Persze ez csak így leírva tűnik könnyű szituációnak. A valóságban a hihetetlen nagy embertömeg kicsit megnehezítette a közlekedést, például a Hősök terén sokáig csak apró lépésekkel lehetett közlekedni. De ez a tény nem szegte kedvét senkinek és idővel mindenki eljutott az általa kitűzött célponthoz.

Az Árkádia szórakozóhely színpadán halhattuk a legjobb slágereket karaokéban énekelve, profi énekesekkel, ezenkívül a legjobb funky és house slágereket három DJ-től: Leveeman, T-boy, TalbyMC. Egyetlen probléma a kamionnal mindössze az volt, hogy önhibájukon kívül huzamosabb ideig nem volt áram a birtokukban, így kissé nehézkes volt életet lehelni a kábelrengetegbe.

Az IM kamionján a dübörgő zenéről gondoskodtak: DJ IM-possible, DJ Scooby, DJ Vanessa, Habparty, volt nyereménysorsolás, Scooby Doo-táncfesztivál, és az IM sztárvendégei dedikáltak. Sokan választották ezt a járművet az önfeledt szórakozáshoz.

A Radio Deejay színpadán változatos house zenét és műsort láthatott (Kozmix, Sziasztok lányok!) a nagyérdemű. Akiben volt egy kis exhibicionista hajlam és türelem az fölmehetett táncolni akár a kamionra is, sokan tettek így a tömegből.

A Roxy Rádió színpada annyira népszerű volt, hogy este 7 órakor már nem lehett rá felférni, ugyanis egész egyszerűen elfogytak a Roxy pass-ok. Ettől függetlenül állandóan teltház volt a rádió kamionján, és körülötte is mindig nagy volt a tömeg.

Folytathatném még a sort tovább, de lényeg, hogy mindenki megtalálta a maga kedvencét: a rapperek a HipHop Zónát özönlötték el, a törtütemek megszállotjai a Mecca járművét, a dub rajongói a Crossroads kamionját. Igaz főleg a house/techno vonal volt a legerősebb a felhozatalt tekintve, szóval „tüc-tüc”-ből nem volt hiány egy pillanatig se.

Szép számmal találkozhattunk még élő fellépésekkel is, például a TV2 színpadán, de „parkettre” lépett még többek között a Belga, a Groovehouse, a Fiesta, a Splash, a Romantic, a Bubble Gum, a Kerozin, és a Unique.

Aki esetleg adrenalin hiányban szenvedett volna a tegnapi nap folyamán, az könnyíthetett magán a BEE Parkban ahol remek zenékkel és sportbemutatókkal fogadták a nagyérdeműt. Ezenkívül lehetett bungee jumping-olni is a rendezvény kellős közepén, és a közönség folyamatosan nagy érdeklődéssel figyelte a vállalkozó kedvű fiatal őrülteket.

A mentősök elmondása szerint komolyabb baleset nem történt. Pár kisebb fejsérülés, epilepsziás rohamok és múló rosszullétek tették akítvá az egészség őreinek a tegnapi napot. Érdekesség, hogy egy hölgy kiesett lakása ablakából az Andrássy úton, de a figyelmes tömeg egy emberként elkapta, sérülés nem történt.

Az idei Parádé a barátság, a béke és a kultúrált közös szórakozás jegyében telt el, csak úgy, mint a pár hete lezajlott Sziget. Öröm ilyen rendezvényről tudosítani ahol az ember mindenkit az ismerősének tekint, eltűnnek a társadalmi és a hovatartozási szakadékok, együtt bulizik mindenki, fiatal és idősebb egyaránt. Remélem jövőre is mosolygós arcok ezrei fognak egymásra tekinteni.

Simon Péter

2002. 08. 25.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Simon Péter 2002. 08. 25. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?
Vendég 2003. 03. 07. 0:00
nem tudum gyerekek, mi lenne ha egy kicsit tobben lennenk egy ilyen bulira. mi lenne ha meg jobban hirdetnenk ezt a kis bulit. a cikk nem rossz. azt hiszem, hogy ezt a bulit egyaltalan nem szabad droggal vagy alkohollal fuszerezni, mert egyaltalan nem ez a cel. viszont ugy gondolom, hogy az eredeti celt nagyon is hangsulyozni kell. es ha adhatok egy otletet hat a szabadsag erzeset, a boldog kozerzetet es a kozos hasonlosagokat helyezzetek eloterbe, mert ez az ami ott van es ez az amit keresnek a "tulelok" . reclamozd a szabadsagot es az egyeni "good feeling" az ami adja a partyt. ok iden megnezem ha hazaerek. laszlohollos@hotmail.com
Vendég 2004. 04. 07. 0:00
SZEVASZTOK!ÉN IS VOLTAM A BUDAPEST PARÁDÉN ,ÉS NAGYON KIRÁLY VOLT A BULI!!! CSÁ!
Vendég 2004. 04. 07. 0:00
SZEVASZTOK!ÉN IS VOLTAM A BUDAPEST PARÁDÉN ,ÉS NAGYON KIRÁLY VOLT A BULI!!! CSÁ!
Vendég 2004. 04. 07. 0:00
SZEVASZTOK!ÉN IS VOLTAM A BUDAPEST PARÁDÉN ,ÉS NAGYON KIRÁLY VOLT A BULI!!! CSÁ!

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

További hozzászólások »

Budapest Parádé - a szórakozás napja cikk képei
Budapest Parádé - Budapest Parádé - a szórakozás napjaBudapest Parádé - Budapest Parádé - a szórakozás napja