Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Koncert & party beszámolók

BUKTA Fesztivál - Millenáris, április 17.-19. - 1. rész

BUKTA - BUKTA Fesztivál - Millenáris, április 17.-19. - 1. rész

A még az Úttörő és a KISZ-es időkből származó nagyszabású ötlet, az EFOTT, immáron évtizedek óta lefedi a felsőoktatásban tanuló diákok multikultúrális életét. De mi a helyzet a középsuliba járókkal? Idén áprilistól egészen biztosan kijelenthetjük: a budapestieknek nincs okuk a hiányérzetre. A 3 napos fesztivál remek kezdeményezésnek bizonyult.

A BUKTA Egyesület első hivatalos rendezvényén a célkitűzés egyértelmű volt: lehetőséget, színpadot nyújtani azoknak a 14-19 éves alkotó művészeknek, akik a zenében, a színház területén, a filmvásznon akarják hírdetni, bemutani műveiket. A számatalan nívós beszélgetéssel, előadással, és neves zenekarok egész sorával fűszerezett rendezvény a lelkes amatőrizmus bájával és apró hibáival együtt, igazán színvonalas, érdekes és élménydús volt.

A Millenáris Park ideális választásnak tűnt a rendezők részéről: közlekedésileg kifogástalan, kellően nagy, és mindennel el van látva, ami csak szükséges lehet. Egyetlen dolgot kivéve: többek számára óriási meglepetésként hatott, hogy a főhelyszínen, a Teátrumon belül tilos volt a dohányzás és az alkoholfogyasztás. A terem padlózata és maga a helyszín sem erre lett kitalálva. Ettől eltekintve, már első nap telt ház volt az Anima Sound System fellépése alatt és hatalmasat buliztak az odalátogatók. A Love Alliance produkciója helyett a Bessh O Drom táncoltatta meg a kissé megcsappant közönséget.

A második nap kicsit szemügyre vettem a délutáni programokat és a jóslataim beigazolódtak: a beszélgetéseken inkább idősebbek (nem középiskolások) és rendkívül alacsony részvétel volt a jellemző, de ez igaz a moziteremre is, ahol például a harmadik nap 6 ember tekintette meg a Revolúció (rendezte: Jankovich Soma) című filmet, igaz délután 4 órakor kezdődött a vetítés. A korai kezdési időpontok szinte megölték a produkciókat, de legalább adott kategóriában az alkotók megtekintették egymás műveit.

Az, hogy délután 2-kor 4 technikus és 3 rajongó tekint meg egy szabadtéri koncertet hasonló kategória. Egyrészt maguk a zenekarok nem reklámozták megfelelően a saját fellépésüket, másrészt kinek van kedve ilyenkor koncertre menni. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a szervezők mindent megtettek, hogy a programokról mindenki folyamatosan tájékoztatva legyen, rájuk nem lehetett panasz.

Simon Péter

2003. 04. 23.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Simon Péter 2003. 04. 23. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?
Vendég 2003. 05. 07. 0:00
Nyilván túlzásnak szántad a délutáni konceteken résztvevőkkel kapcsolatos számadatot, de még így sem értek vele egyet. Pl. a mi koncertünk szinte "teltházas" volt. Tehát egész jól feltöltötte a közönségünk a rendelkezésre álló teret. De mások muzsikálását is végighallgattam/néztem, és természetesen nem volt mindig óriási tömeg, de azért volt több olyan koncert is ahol rendesen voltak emberek. No mindegy...
Vendég 2003. 05. 11. 0:00
megkéne tanulni írni csak ennyi a véleményem.

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

BUKTA Fesztivál - Millenáris, április 17.-19. - 1. rész cikk képei
BUKTA - BUKTA Fesztivál - Millenáris, április 17.-19. - 1. rész