Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Koncert & party beszámolók

BUKTA Fesztivál - Millenáris, április 17.-19. - 2. rész

BUKTA - BUKTA Fesztivál - Millenáris, április 17.-19. - 2. rész

A második nap koncertjei kezdetben az elektronikus vonalra helyezték a hangsúlyt: az Anima "kistestvére", a Dubcitiy Fanatikz és Neo bizonyította, hogy a műfaj töretlen népszerűségnek örvend, és szépen, de biztosan fejlődik. Különösen a Neo adott fergeteges koncertet, a nemrégiben megjelent nagylemez energikusabb dalaira építkezve.

A gépies zene után a hangszer alapú muzsika kapta a főszerepet a Korai Öröm tolmácsolásában. A szabadtéri színpadon a lassanként hidegbe forduló időjárás égisze alatt az Emil Rulez! emelte az est fényét, igaz nekem valahogy Hajós András (ének) kissé indiszponáltnak és szétszórnak tűnt.

A harmadik napon a legnépszerűbb alter zenekarok mellett helyet kapott a Zagar quartett, amely végre valahára eljutott alra a szintre, hogy képes húzóerő lenni egy ehhez hasonló esti fellépés alkalmával. De ne rohanjunk ennyire előre: az esti program az Amorf Ördögök semmihez sem hasonlítható színpadi produkciójával kezdődött, majd a Heaven Street Seven újfent választ adott arra, hogy miért is ők a műfaj honi "felső osztálya". Utánuk a Zagar jelezte színvonalas fellépésevel, hogy kezd kibújni Yonderboi árnyékából és önmagában is megállja már a helyét.

A zenei felhozatalt a Teátrumban ezzel ki is veséztük, nézzük a kültéri színpadot egy kicsit részletesebben: délutánonként fiatal zenekarok egész sora kapott lehetőséget, hogy ország-világ előtt bumtatkozzanak egy fellépés erejéig. Számos formáció gazdagodott a színpad körüli örömökkel és tapasztalatokkal, tökéletesen érvényesült a fesztivál koncepciója, leszámítva az alacsony nézőszámot. Esténként mindig egy-egy nevesebb csapat vette kezelésebe az odafáradó emberek hallójáratait: tiszeteletét tette többek között a Műszaki Hiba, a Toy Division, az Ez a divat és a fentebb említett Emil Rulez! is.

A fesztivál alatt számos kiegészítő program vonzotta a fiatalokat: volt csocsó bajnokság a Magyar Szövetség szervezésében, mászófal és bungee urgálás egész nap. Az előadásokon és beszélgetéséken fölmerült témaként a drog, az EU csatlakozás sajátosságai, a szexuális irányzatok, a partikultúra, a rasszizmus és a környezetvédelem. A Kibertérben előadások és játékvesernyek mellett egy állandó internet kávézó színesítette a felhozatalt.

Simon Péter

2003. 04. 27.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Simon Péter 2003. 04. 27. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

BUKTA Fesztivál - Millenáris, április 17.-19. - 2. rész cikk képei
BUKTA - BUKTA Fesztivál - Millenáris, április 17.-19. - 2. rész