Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Koncert & party beszámolók

Csütörtöktől VOLT lesz

Volt fesztivál - Csütörtöktől VOLT lesz

Július 3-5-ig immár 11. alkalommal gyűlhetnek össze egy kis „elő-Szigetelésre” a szórakozni vágyó fiatalok a soproni VOLT Fesztiválon. A Fesztiválnak helyt adó Lővér Kempingben, a három nap alatt tízenkét programhelyszín és közel 100 fellépő biztosít a nagyérdeműnek feledhetetlen szórakozást, köztük nemzetközi sztárok, így – többek mellett - a Kosheen, Tito & Tarantula, Doc Scott, Cari Lekebush.

A Nyugat-Dunántúli Regionális Idegenforgalmi Bizottság valamint a Nyugat Dunántúli Regionális Marketing Igazgatóság a „Nyugat-Dunántúli Régió Kiemelt Turisztikai Rendezvénye” címet adományozta a Fesztiválnak. A szervezők a programválaszték bővítése mellett a szolgáltatások minőségének további fejlesztésére is nagy hangsúlyt fektetnek. A rendezvény fő támogatója a Soproni Ászok lett.

A VOLT Fesztivál, amely 1993-ban az azonos című popkulturális magazinról kapta nevét, a korábbi Sportcsarnok helyett, tavaly már a soproni Lővér Kemping területén látta vendégül a több mint 20 ezres tömeget.
Az esemény - a tavalyi évtől - a nagyrendezvényeiről ismert Sziget Kulturális Szervezőiroda portfoliójának részévé vált, s a szervezők célja, hogy főrendezvényük, a Sziget Fesztivál mellett Magyarország második legrangosabb ifjúsági fesztiváljává alakítsák a népszerű soproni eseményt.
A VOLT Fesztiválon a más-más stílust képviselő programhelyszíneken, a hazai zenei élet élvonala mellett, ma már több nemzetközi sztárt is felvonultatnak a szervezők, a programpalettán - a koncerteken túl - partyk, színházi előadások, filmvetítések és egyéb szórakoztató programok is találhatók. Fellép többek között a Sziget Fesztivál tavalyi nagyszínpados sztárja, a Kosheen (UK), a Desperado című filmben megismert Tito & Tarantula (USA/Mex), Doc Scott valamint a világ egyik leghíresebb svéd techno DJ-je Cari Lekebush és a londoni Breakspoll Music Awards díjazott breakbeat DJ-i.

Természetesen a nemzetközi felhozatal mellett a hazai élvonal jelesei, többek között a Kispál és a Borz, a Tankcsapda, az Irigy Hónaljmirgy, az Anima Sound System, az Animal Cannibals, Sub Bass Monster, Dopeman & Majka, a Korai Öröm, a Freshfabrik és a Nyers koncertjét is hallhatja a VOLT közönsége.

Színpadok és programok:

1.) Soproni Ászok Nagyszínpad
Naponta 5 zenekar ad itt koncertet, közöttük a legnagyobb hazai fesztiválzenekarok (Kispál és a Borz, Tankcsapda, Irigy Hónaljmirgy szuperkoncert, Anima Sound System, …) mellett a brit Kosheen és a Desperado című filmből ismert mexikói-amerikai Tito & Tarantula.

2.) VIVA Színpad
A magyar zenetévéről elnevezett helyszín a VOLT második számú nagyszínpada. Itt az első napon az Animal Cannibals szervezésében „Hiphop Zóna” címmel többek között Sub Bass Monster, Dopeman & Majka, valamint a kannibálok lépnek színpadra. A többi napokon hazai sztárzenekarok (Nyers, Sziámi, Freshfabrik, Korai Öröm, …) mellett a német Pitctuner lép színpadra japán énekesnővel.
Ugyancsak a VIVA Színpad az otthona a Hyperspace partinak, amelyen a svéd Cari Lekebusch a főszereplő az osztrák Elex Red és a Deadcode csapata mellett

3.) Multi Café
A Multi Café a VOLT Fesztivál gyöngyszeme: 1000 m2-es, „fullextrás” kávézó, szőnyeggel, kényelmes ülőhelyekkel és nem mindennapi programmal! Jazz koncertek, előadások, színházi programok, koncertek, partik.
Néhány név a programból:
- Doc Scott (Metalheadz, 31 Records - UK), MC Justyc (Metalheadz - UK)
- Dzihan & Kamien (A)
- Breakspoll – London legismertebb breakbeat DJ-i egy este: DJ. Hyper, Atomic Hooligan, Rennie Pilgrem
- Kispál és a Borz „csendesülős” koncert
- TÁP Színház: Etchno
- Galla Miklós

4.) VOLT Rádió FM 94,1 MHz
Látványrádió a VOLT Fesztivál központjában, amelynek adását a soproni rádiók 2-án 18 órától élőben közvetítik. Egyes műsorsávok a Rádio Café és a Budapest Rádió adásában is hallhatók.
Néhány név a műsorvezetők közül: Rieger Johanna, Superman, Fiala János, Pachmann Péter, Pálinkás Szűts Róbert, Ligeti Nagy Tamás, Richie Pí, Qka MC,…
Éjszaka partik és koncertek: Náksi vs. Brunner, Budai, Diszkó Expressz, …

5.) A Tigaman bemutatja: Soproni Est színpad
Programok a soproni Tigaman csapat szervezésében. Javarészt soproni DJ-k és zenészek lépnek színpadra, soproni költők adják elő verseiket.
A program részeként csütörtökön az osztrák főváros legismertebb klubjában, a Flexben műkődő Subotron partisorozat keretében 4 ismert osztrák DJ mutatkozik be Sopronban.

6.) Magyar Televízió Kertmozi
Válogatás a 34. Magyar Filmszemle filmjeiből, Sas István legendás reklámjaiból, és a Budapest Retró 2. című film premierje.

7.) Sörsátor
Minden este házibuli-hangulat.

8.) Kocsmazene
Rockabilly és mulatós dalok…

9.) Civil falu
Zöld szervezetek bemutatkozása vetítéssel és zenével

10.) Játék
A régi idők táborozós hangulatát idéző játékok.
Szombaton a VIVA tv-vel közösen indulnak útjára a jelentkező csapatok, és Sopron területén állomásról-állomásra oldanak meg feladatokat, amelyekhez komoly nyeremények kapcsolódnak!
Az összesen 5 állomás mindegyikén a feladatok megoldásáért pont jár, illetve egy telefonszám 1-1 számjegye, amelyet a feladatok megoldását követően kell felhívnia a résztvevőknek.
A feladatok mindegyike hétpecsétes titok, azonban azt elárulhatjuk, hogy a zsűriben és a játék lebonyolításában a VIVA műsorvezetői és a VOLT színpad fellépői is aktívan részt vesznek.
A játék különösebb fáradtsággal nem jár, de nem árt, ha akadnak a csapatban olyanok, akik ötletes dalocskát tudnak írni egy megadott témában, akik felismerik a soproni borokat és söröket, vagy akik szeretnek időre felfalni nagyobb mennyiségű sütit… Ennél többet már igazán nem árulhatunk el! 

11.) VOLT Sport
Kosárlabda, foci, pingpong, csocsó,

12.) CUT Chill Out Zóna
A CUT Sound System turnéállomása a Gimmeshut hip-hop családdal és a rock’n underground többszörös magyar breakdance-csapattal. A jó hangulatról DJ. Mangó, Bosi, Skunk illetve 5 MC gondoskodik. A VOLT Fesztivál három napja alatt akár a közönség is kipróbálhatja magát a freestyle-versenyben egy Shure mikrofonért.

Adatok a VOLT Fesztiválról

A tavaly a VOLT Fesztiválon készült felmérésből kiderül, hogy a Fesztivál látogatóinak 55-45 százalékos a nemek szerinti megoszlása a fiúk javára, az átlag életkor 21 év. A látogatók 42%-a soproni és környékbeli, 26% Budapestről érkezett, a fennmaradó rész az ország egyéb pontjáról illetve külföldről látogatott a fesztiválra. A VOLT Fesztivál többsége, 58%-a tanuló, nagyobbrészt érettségizett illetve jelenleg főiskolán/egyetemen tanul.
Mint ismeretes a Fesztivál tavaly új helyszínre költözött és a korábban megszokott tavaszi időpont helyett immár júliusban kerül megtartásra. A VOLT látogatói örömmel fogadták mindkét döntést: a megkérdezettek 87%-ának tetszett az új helyszín, 81%-uk a megváltozott időpontot is üdvözölte.
A kérdőív kiterjedt arra is, hogy a látogatók számára mi a legvonzóbb a VOLT Fesztiválon: a válaszolók 21%-a szerint minden, több mint 30% szerint a zene és sokak szerint a „VOLT hangulat” is vonzó.
A szállodák adataiból kitűnik, hogy az év közben 50%-os kihasználtsággal üzemelő szállodák szobáit a VOLT fesztivál ideje alatt 70-90%-ban veszik igénybe a rendezvényre látogatók.

Szállás

A VOLT Fesztivál helyszínén a kemping (sátrazás) ingyenes, faházak, kollégiumi szobák és hotelszobák pedig kedvezményes áron foglalhatók a www.sziget.hu/volt oldalon.

Jegyárak:

Napijegy:
Elővételben: 2600 Ft
Helyszínen: 2800 Ft

3 napos bérlet:
Elővételben: 6000 Ft
Helyszínen: 7500 Ft

Jegyek kaphatók országszerte az ismert jegyirodákban.

Simon Péter

2003. 07. 02.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Simon Péter 2003. 07. 02. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?
Vendég 2003. 11. 30. 0:00
kaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaabbbbbbe

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Csütörtöktől VOLT lesz cikk képei
Volt fesztivál - Csütörtöktől VOLT lesz